Tangosiks: Er Srbija neće da preuzme Montenegro erlajnz - Volim Podgoricu

Tangosiks: Er Srbija neće da preuzme Montenegro erlajnz

Potpisivanje takozvanog kod-šer sporazuma o saradnji između Er Srbije (AirSerbia) i Montenegro erlajnza (Airlines) ne treba posmatrati kao plan srpske kompanije da preuzme MA, ocijenio je danas urednik specijalizovanog vazduhoplovnog portala Tangosiks Petar Vojinović.

U izjavi agenciji Beta, Vojinović je rekao da je u pitanju prije čisto komercijalno povezivanje dvije kompanije nego što bi se moglo reći da postoji interesovanje Er Srbije za preuzimanje crnogorske kompanije.

Er Srbija i Montenegro erlajnz potpisali su juče sporazum o kod-šer saradnji, koja podrazumijeva da putnici mogu da kupuju karte za letove obje kompanije, koje djele mjesta u svojim avionima.

Vojinović je rekao da će od tog posla koristi imati obje kompanije ali da će mnogo više profitirati Montenegro erlajnz jer će sada putnici iz Crne Gore imati značajno više opcija za putovanje i biće povezani sa više destinacija preko Er Srbije, što je dobra stvar koja se već neko vrijeme očekivala.

Urednik tog vazduhoplovnog portala je dodao da crnogorska avio kompanija ima značajne finansijske i strukturne probleme i da bi svaka eventualna ideja o preuzimanju te kompanije podrazumijevala da Vlada Crne Gore prethodno riješi ta pitanja, odnosno namiri zaostala dugovanja i restruktuira kompaniju.

“Možda bi ti problemi mogli da se riješe slično kao u Srbiji, ali tu je gomila pitanja daleko od rješavanja unutar same Crne Gore. S obzirom da to nije rješeno, to je još jedan od razloga zbog kojeg nema osnova da se vjeruje da je sporazum o kod-šeru korak ka preuzimanju. Država mora da ima plan ako nudi nešto na preuzimanje, jer niko ne želi da kupi kompaniju sa velikim dugovima i nerješenim stanje u organizaciji”, rekao je on.

On je dodao da bi, takođe, bilo potrebno da se riješe pitanja koja se odnose na koncentraciju tržišnog udjela, što je dugotrajna procedura.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com