DPS: Sramotna optužba Pavlovića je pucanj u istinu i slobodu u CG - Volim Podgoricu

DPS: Sramotna optužba Pavlovića je pucanj u istinu i slobodu u CG

Izjava poslanika Demokratskog fronta Koče Pavlovića koji je na Fejsbuku napisao da je navodna nezavisna istraga pokazala da iza ubistva Duška Jovanovića 2004. godine stoje premijer i njegov brat, Milo i Aco Đukanović je laž i pucanj u istinu, slobodu i demokratiju u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a.

“Sramotnim optužbama nedostojnog političara Koče Pavlovića na račun predsjednika DPS Mila Đukanovića i njegove porodice, DF nastavlja svoju prljavu predizbornu kampanju u kojoj se, očigledno, neće libiti bilo kakve laži”, navodi se u reagovanju DPS-a.

UBISTVO DUŠKA JOVANOVIĆA: “Obarač povukao Đuzepe Đordano

PAVLOVIĆ: Istraga pokazala da iza ubistva Jovanovića stoje braća Đukanović

Dodaje se da je Pavlović morao uz optužbe da iznese materijalne dokaze za svoje tvrdnje.

“Njegovo histerično apstinencijalno bunilo ga uvodi u opasnu zonu laganja, obmanjivanja i uzbunjivanja javnosti, što prema zakonima ove i svih demokratskih država povlači krivičnu odgovornost. Vjerujemo da nadležni državni organi, prije svih tužilaštvo, neće žmuriti na brutalno kršenje zakona, već efikasno reagovati, u skladu sa svojim ovlašćenjima. Interes cjelokupnog crnogorskog društva, a ne samo DPS-a, je da se u najkraćem roku provjere navodi poslanika Pavlovića, i u zavisnosti od toga utvrdi njegova odgovornost”, poručuju iz DPS-a.

U Crnoj Gori je, kako navode, potrebno ojačati odgovornost za javno izgovorenu riječ, ne samo zbog ugrožene istine u konkretnom slučaju, već zbog zaštite osnovnih demokratskih standarda i vrijednosti koje je naša država njeguje.

“Dok Vlada Crne Gore, formiranjem dvije Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, te opredjeljivanjem milion eura nagrade za informaciju koja bi dovela do otkrivanja počinilaca i eventualnog naručioca ubistva Duška Jovanovića, doprinosi rasvjetljavanju ovog gnusnog čina, DF zloupotrebljava ubistvo glavnog i odgovornog urednika i suvlasnika Dana u dnevno-političke svrhe”, piše u saopštenju.

DPS dodaje da, kako kažu, prljava kampanja DF-a, finansirana, osmišljena i vođena iz mračnih centara i izvan Crne Gore, sa ciljem njene destabilizacije i odvraćanja od puta evropskih i evroatlantskih integracija, neće donijeti željeni efekat i sigurni su da će građani na izborima adekvatno odgovoriti na antidržavno djelovanje partija i pojedinaca.

“Negativno djelovanje DF-a, u čijoj osnovi leže strah, nesigurnost i nasilje viđeno u oktobru 2015. godine, danas se manifestuje i kroz politiku sveopšte destrukcije. Današnja tvrdnja Pavlovića je pucanj u slobodu, istinu i demokratiju u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

Podsjećamo, Pavlović je prekjuče rekao novinarima da je navodna nezavisna istraga pokazala da je Jovanovića ubio Italijan Đuzepe Đordano, inače član mafijaške grupe Sacra corona unita.

On je u zatvoru u Italiji od 2013. godine zbog ubistva šefa jedne od italijanskih mafija, Santina Vantađata. Đordano ga je ubio 1998. godine ispred kuće u Baru. Za to ubistvo Đordano je osuđen na 30 godina.

Te navode provjerava Specijalno državno tužilaštvo.

1 komentar

  1. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com