PODGORICA: Veliki požar kod KAP-a, vatrogasci čuvaju Dajbabsku goru - Volim Podgoricu

PODGORICA: Veliki požar kod KAP-a, vatrogasci čuvaju Dajbabsku goru

Kod Kombinata aluminujuma u blizini drvenih baraka jutros je izbio požar. Pripadnici Službe zaštite Glavnog grada, šest vatrogasnih jedinica sa 14 vatrogasa trenutno su na terenu i bore se sa vatrenom stihijom.

Kako je CdM- u kazao komandir Službe zaštite, Andrija Čađenović požar je prijavljen u 11. 40 minuta.

“Prijavljeno je da gori veća površina trave i niskog rastinja na lokalitetu gdje se nalaze drvene barake kod Kombinata aluminijuma. S obzirom da je duvao jak sjeverni vjetar i da se požar velikom brzinom širio u jednom momentu je bilo ugroženo više tih drvenih baraka u kojima ljudi stanuju i vozila oko njih“, kazao je Čađenović.

Istakao je da je trenutno požar pod kontrolom.

“Požar je stavljen pod kontrolu i trenutno nije  ni jedan stambeni objekat ugrožen ili imovina građana ali i dalje  ima vatre i mi smo tu raspoređeni na kritičnim lokacijama kako bi požar zaustavili i spriječili da se proširi preko magistrale na drugu stranu ili eventualno Dajbabsku goru“, dodao je Čađenović.

U akciji gašenja pomažu i vatrogasne jedinice KAP- a sa svojim vozilima i preduzeće Vodovod koje sa specijalizovanom cistijernom doprema vodu.

Prema riječima komandira Službe žaštite do sada je za gašenje požara potrošeno preko 80 kubika vode.

Pripadnici Službe zaštite Glavnog grada od sinoć se bore sa čestim požarima na području Podgorice, te su u pomoć pozvali i jednu posadu iz Danilovgrada kako bi im se našli pri ruci.

Uzrok požara jo uvije nije poznat.

(CdM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com