ZAGREB: Crnogorskom osiguraniku uspješno ugradili mehaničko srce - Volim Podgoricu

ZAGREB: Crnogorskom osiguraniku uspješno ugradili mehaničko srce

U Kliničkom bolničkom centru (KBC) „Rebro“ u Zagrebu, 03. avgusta, ljekari Kliničkog centra Crne Gore iz Podgorice, u saradnji sa ljekarima KBC-a „Rebro“ uspješno su crnogorskom osiguraniku ugradili mehaničku pumpu, tj. mehaničko srce.

Pacijent se dobro se osjeća i uspješno se oporavlja u zagrebačkom KBC-u.

Ljekari KCCG su u saradnji sa kolegama iz Zagreba već duže vrijeme za ovaj program radili na polju edukacije cijelog tima uz podršku Ministarstva zdravlja Crne Gore.

“Edukacija kardiohirurga obavljena je na Klinici za kardiokirurgiju, kojom rukovodi prof. dr Biočina, kardiologa na Klinici krvnih žila uz podršku predstojnika akademika Davora Miličića, a anesteziologa dr Siniše Drekalovića na Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, kojom rukovodi prof. dr Mladen Perić zagrebačkog KBC-a, a kruna ovog programa edukacije bila je navedena intervencija našeg osiguranika”, navodi se u saopštenju KCCG.

Ovim je učinjen prvi korak u edukaciji naših timova za implantaciju mehaničkih srčanih pumpi, koji će se, kako navode iz KCCG nastaviti, kako bi ovu proceduru ubuduće izvodili u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com