Zemljotres u Italiji: Djevojčica spašena nakon 17 sati (VIDEO) - Volim Podgoricu

Zemljotres u Italiji: Djevojčica spašena nakon 17 sati (VIDEO)

Sedamnanest sati posle razornog zemljotresa u gradiću Peskara del Tronto čuo se i smijeh kada su spasioci iz ruševina izvukli živu desetogodišnju djevojčicu.

– Živa je! – uzvikivali su spasioci, koji su zatim počeli da aplaudiraju. Djevojčicu su zagrlili, a potom je odveli na sigurno.

Na snimku s mjesta događaja vide se najprije samo noge djevojčice prekrivene prašinom i spasioce koji očajnički pokušavaju da je oslobode od ruševina.

Jedan spasilac se čuje kako govori: ‘Čuje se nešto ispod. Tiho, tiho!’. Potom je pozvao dijete da se slobodno kreće, a drugi je govorio: ‘Hajde Đulija, hajde… pazi glavu’, i tada su ju izvukli.

Bio je to samo mali trenutak sreće u tužnom danu nakon potresa magnitude 6.2 po Rihteru koji je pogodio središnju Italiju u srijedu ujutro pri čemu je poginulo najmanje 247 ljudi, a više stotina je povređeno.

“Nažalost, 90 odsto ljudi koje smo izvukli su mrtvi, ali nisu svi, zato sam tu”, rekao je volonter spasilac Kristijan Banćeti za AP.

Da je to tako, svjedoči i priča o dva dječaka, uzrasta od četiri i sedam godina, koje je spasila baka, javlja Rojters.

Djeca su spašena brzom i mudrom reakcijom bake koja ih je ugurala ispod kreveta na prvi znak ljuljanja kuće, navodi Rojters i dodaje da je zemljotres preživjela i baka, ali da je ostala bez muža.

Među žrtvama zemljotresa je i 18-mjesečna djevojčica, Marisol Pjermarini. Njena majka je ranije živjela u L'Akuili i tamo je 2009. godine preživjela zemljotres, da bi se porodicom preselila u Akuatu del Toronto, gdje je juče ostala bez 18-mjesečne ćerke.

“Beba je spavala u krevecu koji je zatrpan, a majka je izvučena iz ruševina i prebačena u lokalnu bolnicu gdje oplakuje svoje dijete”, svjedočio je mještanin agenciji AP.

U okolini Akumolija, u ruševinama kuće je stradala četvoročlana porodica, uključujući osmomjesečnu bebu i dječaka starog devet godina, kao i devetomjesečna beba, prenosi Rojters.

Italijanska Agencija za civilnu zaštitu saopštava da spasioci i dalje tragaju za preživjelima u ruševinama.

Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, koji je juče ujutru u 03.36 sati zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara sjeveroistočno od Rima, ojsetio se u cijeloj centralnoj Italiji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com