Žene se obradovale: Istukla muža, pa joj poručile “Ruke ti se pozlatile” - Volim Podgoricu

Žene se obradovale: Istukla muža, pa joj poručile “Ruke ti se pozlatile”

“Ruke ti se pozlatile”. To su, između ostalog, naši čitaoci poručili djevojci iz Zete koja je mužu slomila čašu o glavu, išamarala ga i, navodno, nožem krenula na njega nakon čega je završio u Hitnoj.

 

“To najviše i govori o stanju ovdje. Mnoge žene ne prijavljuju, zbog osude okoline. Ali osuda okoline je uvijek tu- prema ženama jer se smatra da su nečim zaslužile nasilje , ali i prema muškarcima kad  nisu dovoljno muškarci t.j. kad nisu dovoljno fizički jaki, dominantni.. Svako ko doživi nasilje treba da dobije podršku, bez obzira na pol. Osuđujem svaku vrstu nasilja bez obzira na to je li ga počinio muškarac ili je to uradila žena”, kaže ona.

Zanimljivo je i to da se muškarci, kad ih žene već napadnu, ne stide da zovnu 122 i požale se na to da su ih supruge napale.

“Bez obzira na to što je za same muškarce tabu prijaviti nasilje, moje iskustvo govori da su oni čak i hrabriji u prijavljivaju nasilja nego žene”, dodaje ona.

Ipak, razlog pozivanja policije upomoć nije uvijek to što su napadnuti, već i to što tako pokušavaju da sakriju sopstvena nedjela.

“Imali smo predmeta da muškarci zloupotrebljavaju zakon i da prijavljuju nasilje onda kada su oni počinioci a znaju da će žena prijaviti njih”, dodaje Raičević.

Ipak, Raičević ističe da to što je vijest iz Zete o djevojci koja je pretukla muža u domaćoj javnosti odjeknula “kao bomba” ne znači ništa osim da slične priče jako rijetko slušamo.

„Sve to je na nivou incidenta, dok se slučajevi nasilja nad ženama dešavaju svakodnevno. Dakle, isticanje slučajeva nasilja nad muškarcima kao nečega što se dešava često je potpuno pogrešno. Čak i statistika pokazaje da su u neuporedivo većem broju slučajeva žene žrtve nasilja, čak u 95 odsto”, kaže ona.

A, i kad u tih preostalih pet odsto neko bije muškarce, onda su im “na trag” stali ostali muški članovi familije, dodaje ona.

“To su očevi, braće ili drugi muškarci u porodici”, zaključila je Raičević.

(Cdm)

2 komentara

  1. An impressive share, I given this onto a colleague who had previously been doing little analysis for this. And he in reality bought me breakfast simply because I came across it for him.. smile. So well then, i’ll reword that: Thnx with the treat! But yeah Thnkx for spending plenty of time to talk about this, Personally i think strongly regarding it and adore reading much more about this topic. When possible, as you become expertise, do you mind updating your site with an increase of details? It’s extremely useful for me. Big thumb up just for this blog post!

  2. Oh my goodness! an amazing article dude. Many thanks Nonetheless We are experiencing problem with ur rss . Do not know why Can not sign up for it. Possibly there is anybody finding identical rss issue? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com