Četvoročlana porodica Tinli oduševljena prugom Bar-Beograd (VIDEO) - Volim Podgoricu

Četvoročlana porodica Tinli oduševljena prugom Bar-Beograd (VIDEO)

Nesvakidašnji put oko svijeta odveo je četvoročlanu tibetansku porodicu Tinli do Crne Gore, gdje su u Baru sjeli na voz i zaputili se u glavni grad Srbije.

I dok taj prevoz do crnogorskog primorja većina turista ne podnosi i koristi se njime samo kada mora, Tinlijevi su u njemu uživali.

Tih 11 sati putovanja omogućilo im je da upoznaju barem djeliće ljepote Crne Gore i Srbije. Njihove kamere zabilježile su plavetnilo Jadranskog mora, kao ogledalo bistru površinu Skadarskog jezera, ljupke kućice pored pruge, uredne vinograde i planinske krševe, tirkizni kanjon Morače, krstove i minarete, nezaustavljivu snagu Podpeća i čitavu raskošnu ljepotu Zlatiborskog okruga, pa sve tako do ljetnje noći koja ih je sačekala u Beogradu.

Na putu do glavnog grada Srbije izbrojali su 254 tunela i 435 mostova, a sa oduševljenjem primili vijest da su “zakačili” čak i devet kilometara Bosne i Hercegovine.

“Pruga je krajnje spekatakularna, ovo je jedna od najboljih vožnji na kojima smo bili”, rekao je u video zapisu Tenzing Tinli, otac porodice.

Četvoročlana porodica Tinli je prije dvije i po godine ostavila cio svoj život da bi putovala svijetom, a svoje avanture snimaju, slikaju i objavljuju pod imenom “Tibetanski nomadi”. Jedini cilj im je da vrijeme provedu zajedno i uživaju u životu i do sada su obišli Japan, Koreju, Filipine, Maleziju, Tajvan, Kinu, Tajland, Australiju, Indoneziju…

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com