SRUŠENA I RUSIJA: Crna Gora u polufinalu Svjetskog prvenstva! - Volim Podgoricu

SRUŠENA I RUSIJA: Crna Gora u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u polufinale juniorskog prvenstva svijeta u Podgorici. Crnogorski vaterpolisti savladali su večeras u četvrtfinalnom meču selekciju Rusije 14:11 (3:3, 4:3, 3:2 i 4:3).

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Nikolas Saveljić sa četiri gola, Aleksa Ukropina i Branko Franeta postigli su po tri, Đuro Radović je dodao dva, a po jedan Dušan Banićević i Savo Ćetković.U ruskoj selekciji po tri gola postigli su Danil Pronjin i Konstantin Šeikin, a po dva Farhad Salimov i Timur Šaikudinov.

Crna Gora će u polufinalu, sjutra u 21 sat, igrati sa Italijom, koja je u četvrtfinalnom duelu nakon boljeg izvođenja peteraaca savladala Srbiju 14:12. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 9:9. Prvi međusobni duel Crne Gore i Italije, na startu grupne faze takmičenja, završen je neriješeno 15:15. U drugom polufinalnom duelu sastaće se Hrvatska i Mađarska.

Hrvatska je u četvrtfinalu eliminisala Australija 14:13, dok je Mađarska, poslije boljeg izvođenja peteraca, slavila protiv Grčke 18:17.U regularnom toku bilo je 15:15. Duel Hrvatske i Mađarske počeće u 19 sati i 40 minuta.

(Wpolo.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com