PODGORICA: Pavićević i Žižić tražice od tužioca da ispita sve Delićeve optužbe - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pavićević i Žižić tražice od tužioca da ispita sve Delićeve optužbe

Šef kriminalističke policije Milovan Pavićević i načelnik kriminalističke policije u Nikšiću, Milorad Žižić tražiće u ponedjeljak od Specijalnog državnog tužilaštva da provjeri sve optužbe koje je, preko pojedinih medija, na njihov račun iznio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladan Delić, nezvanično saznaje CdM. Delić je, dan pošto je po nalogu Osnovnog suda u Podgorici, a na zahtjev Osnosvnog državnog tužioca u Podgorici, pretresen njegov kabinet, i to zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i falsifikovao dokumenta, javno optužio Pavićevića i Žižića da mu smještaju jer je, kako je rekao, jednog dana mogao da bude vrlo opasan svjedok.

PRETRESEN KABINET DANILOVIĆEVOG POMOĆNIKA: Ja sam opasan svjedok za Pavićevića, Žižića i još neke

Pavićević i Žižić će pozvati Delića da, kako saznajemo, tužilaštvu dostavi sva raspoloživa saznanja i dokaze koje posjeduje za optužbe na njihov račun. Ovi policijski fukcioneri, kako saznajemo, daće punu podršku tužiocu da provjeri sve navode Delića.

Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, isključiva namjera Delića je da nađe alibi za navodne nezakonitosti u njegovom radu koje ispituju policija i tužilaštvo. Takođe, u policiji se vjeruje da Delić na ovaj način pokušava da naruši lični, porodični i profesionalni integritet kolega Pavićevića i Žižića.

Ministar Goran Danilović je rekao da sumnja da je pretres Delićevog kabineta “neka vrsta osvete”, iako se, prema nezvaničnim informacijama, protiv njegovog pomoćnika vodi izviđaj od aprila 2015. godine, i to po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih djela, koja se odnose na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja isprava.

Inače, službenici kriminalističke policije su o pretresu Delićevog kabineta obavijestili Danilovića kao starješinu organa i pozvali ga da prisustvuje pretresu. On se nije protivio, ali nije ni prisustvovao pretresu, već je u zamjenu ovlastio saradnika iz kabineta MUP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com