ZEĆANI DOČEKALI: Počinje gradnja srednje škole u Golubovcima - Volim Podgoricu

ZEĆANI DOČEKALI: Počinje gradnja srednje škole u Golubovcima

Iz­grad­nja bu­le­va­ra kroz Ze­tu od skre­ta­nja za aero­drom do kru­žnog to­ka u Mo­ja­no­vi­ći­ma po­če­će kra­jem mje­se­ca, a to­kom sep­tem­bra tre­ba­lo bi i da se kre­ne sa iz­grad­njom sred­nje struč­ne ško­le u Go­lu­bov­ci­ma.

To su ju­če na­ja­vi­li Azra Ja­sa­vić, pot­pred­sje­dni­ca Vla­de Cr­ne Go­re i Du­šan Ra­do­njić, pred­sjednik GO Go­lu­bov­ci na­kon sko­ro dvo­ča­sov­nog sa­stan­ka u Ze­ti. Ja­so­vić je is­ta­kla da je GO Go­lu­bov­ci ulo­ži­la do­sta nov­ca u put­nu i vo­do­vod­nu in­fra­struk­tu­ru, kao i u obla­sti ko­je se od­no­se na obra­zo­va­nje.


– U tom prav­cu smo de­fi­ni­sa­li da je iz­grad­nja za­o­bi­la­zni­ce od aero­dro­ma do Mo­ja­no­vi­ća ne­što što u per­spek­ti­vi mo­že­mo oče­ki­va­ti da poč­ne kra­jem sep­tem­bra. Sa­svim je iz­vje­sno da će se ra­di­ti i put Go­lu­bov­ci-Ma­ta­gu­ži. To su dva ključ­na in­fra­struk­tur­na objek­ta i vje­ru­jem da pr­vi kru­žni tok, na za­o­bi­la­zni­ci, mo­že bi­ti za­vr­šen re­la­tiv­no br­zo, vje­ru­jem za go­di­nu ili go­di­nu ipo da­na. Put od Go­lu­bo­va­ca do Ma­ta­gu­ža će zah­ti­je­va­ti ma­lo vi­še vre­me­na. Ono što je za Ze­tu ja­ko va­žno, a na če­mu će­mo ra­di­ti je otva­ra­nje sred­nje mje­šo­vi­te ško­le. Pro­je­kat po­sto­ji i iz ad­mi­ni­stra­tiv­nih raz­lo­ga i pre­pre­ka ko­je smo ima­li ni­je mo­gao kre­nu­ti, ali će br­zo – na­ja­vi­la je Ja­savić.
Ona je ape­lo­va­la na sva do­ma­ćin­stva ko­ja ni­je­su prik­lju­če­na na vo­do­vod­nu mre­žu da to ura­de što pri­je. Ja­sa­vić sma­tra da dr­ža­va mo­ra do­ni­je­ti ozbilj­nu stra­te­gi­ju po­ljo­pri­vred­nog raz­vo­ja i u njoj pre­po­zna­ plan­sku pro­i­zvod­nju, kao i ko­o­pe­ra­ti­ve ko­je mo­ra­ju bi­ti osno­vi­ca raz­vo­ja po­ljo­pri­vre­de. Dr­ža­va, ka­ko ka­že ona, mo­ra ga­ran­to­va­ti mi­ni­mal­ne pro­iz­vo­đač­ke ci­je­ne ko­je se mo­ra­ju obez­bi­je­di­ti pro­iz­vo­đa­či­ma.
Pr­vi čo­vjek GO Go­lu­bov­ci Du­šan Ra­do­njić na­ja­vio je da će to­kom mje­se­ca po­če­ti iz­grad­nja sred­nje mje­šo­vi­te ško­le u Go­lu­bov­ci­ma.
– Već pri­je ne­ko­li­ko go­di­na pu­sti­li smo u rad vr­tić, po­ma­ga­li smo ob­no­vu osnov­nih ško­la, na­pr­avi­li ško­lu u Srp­skoj i na­mje­ra­va­mo to­kom sep­tem­bra da poč­ne­mo iz­grad­nju sred­nje struč­ne ško­le kao kru­ne in­ve­sti­ci­ja u obra­zo­va­nju – is­ta­kao je Ra­do­njić.
Ra­do­njić je na­ja­vio i da će ove go­di­ne po­če­ti i re­kon­struk­ci­ja glav­nog te­re­na FK Ze­ta.

(A.D./Ivor:Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com