Sjutra objavljivanje prvog strip magazina u CG - Volim Podgoricu

Sjutra objavljivanje prvog strip magazina u CG

Hercegnovski strip festival ulazi u završnicu, a nakon brojnih programa za sjutra je predviđeno objavljivanje prvog magazina HSF-a, ujedno i prvog strip magazina u Crnoj Gori, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi i štamparije Biro Konto.

 Javno štampanje magazina, u pogonu Biro Konta u Sutorini, počeće u 10 sati, uz ‘live’ art, DJ-ing i BBQ party. Istovremeno, gosti festivala će ukrasiti zid štamparije muralom, pa će tako Herceg Novi ostati trajno bogatiji za umjetničko djelo svjetskih velikana stripa, prenosi Radio Herceg Novi.

Organizatori HSF-a pozivaju zainteresovane da dođu i uživaju u još jednom spektakularnom HSF događaju.

“HSF magazin je davnašnji projekat i želja organizatora, ali i gostiju festivala. Sada, uz pomoć Turističke organizacije i Biro Konta, konačno možemo da ga realizujemo. Ljubitelje stripa čekaju stranice i stranice sjajnog sadržaja nastale na ovom i prošlim izdanjima festivala. Ponosan sam na sve koji su dali doprinos da prvi strip magazin u istoriji Crne Gore ugleda svjetlo dana”, rekao je Nikola Ćurčin, osnivač Hercegnovskog strip festivala, urednik magazina i strip autor.

I danas je na glavnom gradskom Trgu organizovana berza stripa, a večeras u Gradskoj kafani biće otvorena izložba Dragane Kuprešanin, diplomirane likovne umjetnice i diplomirane grafičke dizajnerke. Autorka je alternativnog stripa a na HSF-u će se predstaviti izložbom eksperimentalnog stripa i projekcijom filma “Carevi mladić”.

Završne večeri izuzetno dobro posjećenog 10. Hercegnovskog strip festivala, u kafeu Pivnica, biće organizovana žurka “Farawell and keep rockin”, na kojoj će učestvovati hercegnovski muzičari i bendovi Vitez Đ i Petar Veliki, Ako znam, High Voltage, Fast Women and slow horses i specijalni gost, italijanski crtač Valter Trono.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com