Ovo su filmovi koje ćete gledati na Podgorica film festivalu - Volim Podgoricu

Ovo su filmovi koje ćete gledati na Podgorica film festivalu

Podgorica film festival održaće se od 23. do 27. septembra, u KIC-u “Budo Tomović” i Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, a kako je najavljeno, ove godine će se fokusirati na domaće autore.

Tako će se, pored filmova renomiranih evropskih i svjetskih autora, program otvoriti filmom „Igla ispod praga“, reditelja Ivana Marinovića, dok će se u programu naći i „Dnevnik mašinovođe“, Miloša Radovića, „Dobra žena“, Mirjane Karanović i „Svi sjeverni gradovi“, Daneta Komljena.

Na otvaranju Festivala će se prvi put dodijeliti i nagrade za doprinos očuvanju crnogorske filmske baštine dok će druga biti uručena za ukupan doprinos filmskoj umjetnosti.

Ovogodišnji Festival sprovodi i program EOF platforme, koja omogućava prikazivanje nagrađivanih debitantskih filmova koji imaju već bogat festivalski život, kao i program filmova Evropske Filmske Akademije, koja se nalazi u ulozi jednog od partnera.

Takođe, kroz saradnju sa Ambasadom Austrije u Podgorici, organizovaće i retrospektivu filmova Majkl Hanekea, pa će se prikazivati „Benijev video“ i Oskarom nagrađen film „Ljubav“ iz 2013. godine.

Iz organizacije navode da će prateći program Festivala činiti i tematske radionice i debate, a eminentni gosti iz inostranstva održaće MasterClass otvorenog tipa.

 (Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com