RENATA PERAZIĆ: Podgoričanka koja nije voljela ruski jezik, ali živi za muziku - Volim Podgoricu

RENATA PERAZIĆ: Podgoričanka koja nije voljela ruski jezik, ali živi za muziku

Nedelja je dan u kojem se svi trudimo da se opustimo što je više moguće, kraj nedelje, kraj dvodnevnog odmora, i pripreme za ponedjeljak, famozni prvi radni dan u nedelji,
A kako početi radnu nedjelju, ili kako završiti odmor ako ne uz emisiju na TV 777 “Grad koji volim” autora Matije Milačića!
Ove nedjelje zaista specijalna gošća, neposredna, pristupačna, opuštena…rođena Podgoričanka – Renata Perazić.
Renata Perazić je rođena 9. septembra 1972. godine u Podgorici, gdje je pohađala i završila osnovnu školu “Boro Ćetković”, međutim sama se seli u O.Š. “Milorad Musa Burzan”, jer nije željela da uči ruski jezik.
renata
Zatim završava srednju muzičku školu i fakultet. Drugo je po redu dijete u kući Perazića a nakon brata, koji je šest godina stariji od nje , a koji je preminuo 2014. godine, takođe magistar muzike sa novosadske akademije muzike u klasi profesora Ištvana Varge.
Saznajte ko je bio muzikalan u porodici Perazić i ko je usadio ljubav prema muzici našoj gošći.
U srednjoj muzičkoj školi završila je tri smjera – violinu, solo pjevanje i teoretski odsjek. Smjer teoretski odsjek usavršavala je kasnije na Muzičkoj akademiji na Cetinju.
renata1

Danas predaje solfeđo u muzičkoj školi u Baru. Istovremeno, piše pjesme i komponuje. Tako je autor tekstova i muzike za brojne pop hitove, ali i numere za dječje festivale.

Učestvovala je na brojnim festivalima u regionu – onima na kojima se ne izvode kompozicije na plejbek – uključujući i “Pjesmu Mediterana”.
Renata govori o festivalima koji su nekada krasili Crnu Goru, dovodili mnoge ex YU zvijezde, ali koji su nečijom nebrigom ugašeni zauvijek.

Teško je zamisliti muzičku scenu u Crnoj Gori bez Renate Perazić. Na toj se sceni pojavila krajem osamdesetih godina, a i danas je cijenjena po mnogima kao najbolji ženski vokal.

Predsjednica je Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore i umjetnička direktorka festivala izvorne muzike koji se već sedam godina održava na Cetinju, pa smo se dohvatili i te teme, te problematike, koji su noviteti, kada ćemo se dovesti u red…
Nedjelja 18. septembar, od 22,00 samo na Televiziji 777, Matija Milačić i njegovi gosti!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com