Ne koristiti Samsungov telefon tokom ljeta! - Volim Podgoricu

Ne koristiti Samsungov telefon tokom ljeta!


Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) upozorila je putnike u avionima da za vrijeme leta ne uključuju ili ne pune najnoviji model pametnih telefona „Samsung“ poslije brojnih izvještaja o tome da su se uređaji zapalili.Uprava je takođe kasno sinoć upozorila putnike da ne stavljaju svoje telefone modela „galaksi nout 7“ u prtljag koji predaju, pozivajući se „na incidente i zabrinutost ‘Samsunga'“ u vezi sa tim uređajima.

Prošle nedjelje „Samsung“ je naredio globalni opoziv svojih najnovijih telefona kada je utvrđeno da su litijumske baterije krive za prijavljene eksplozije tih uređaja. U jednom slučaju, porodica na Floridi prijavila je da se telefon „galaksi nout 7“ koji su ostavili da se puni u njihovom džipu zapalio i uništio vozilo.

Prvo su australijske avio-kompanije preduzele mjere. „Kvantas“ je zatražio od putnika da ne uključuju telefone „nout 7“ i da ih ne pune za vrijeme leta, a prema medijima, slično su uradile i druge australijske avio-kompanije, uključujući „Džetstar ervejs“ i „Virdžin Australija“.

„Samsung“ je objavio najnoviju verziju serije „nout“ u avgustu, jednu od najskupljih koje je izdala ta kompanija.

Iz „Samsunga“ je saopšteno da je do 1. septembra u cijelom svijetu prijavljeno 35 slučajeva i da se sprovodi temeljna kontrola sa dobavljačima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com