Crna Gora prvi put ima predstavnicu na svjetskom izboru za Mis turizma - Volim Podgoricu

Crna Gora prvi put ima predstavnicu na svjetskom izboru za Mis turizma

Osamnaestogodišnja Kotoranka Kristina Đurković predstavljaće Crnu Goru na svjetskom izboru za Mis turizma koji će se u decembru održati u Maleziji. Ovo je prvi put da naša zemlja ima predstavnicu na ovom takmičenju ljepote.

Iz agencije ”Miss Monte” koja je otkupila licencu za takmičenje saopštili su  da je Kristina, koja je bila u top pet finalistkinja na prošlogodišnjem izboru za Mis Crne Gore ponijela titulu ”Mis šarma”, najspremnija da ide na izbor za Mis turizma.

Tim portala MNE magazin je razgovarao sa Kristinom, a ona kaže da joj je trenutno najjači osjećaj odgovornosti da Crnu Goru, koja je jedna od najtraženijih turističkih destinacija u svijetu, predstavlja na jednom ovakvom takmičenju.

”To što  sam ja odabrana da predstavljam našu Crnu Goru na svjetskom kakmičenju za Miss World Tourism je neopisiv osjećaj. Cilj mi je da predstavim svoju zemlju na najbolji mogući način, da zadobijem simpatije svih kulturnim ophođenjem, harizmom i prezentovanjem podataka o Crnoj Gori, njenoj prošlosti, običajima, kulturi.  Želim da veliko srce ove naše Crne Gore pokažem cijelom svijetu i da svi vide koliko je lijepa naša Crna Gora” istakla je ona uz napomenu da je ovo učešće  kruna njene dosadašnje karijere.

Kristina je učenica četvrtog razreda Kotorske Gimnazije. Manekenstvom je počela da se bavi s devet godina. U početku ga je doživljavala kao zabavu i igru, ali je kasnije, kaže, sve više počela da se interesuje za  modu, šminku, revije. Sada je članica agencije Miss You i modne agencije  Mondaine Models iz Crne Gore.

”U ovom poslu treba imati samopouzdanje i vjeru u sebe, imati harizmu koja se traži i određeno iskustvo na sceni. Manekenstvo shvatam ozbiljno pošto namjeravam da se bavim modom u budućnosti. Baveći se ovim poslom upoznala sam  mnoge značajne i zanimljive ljude iz svijeta mode kao što su Fiorela Belagoti koja je najcjenjeniji modni novinar u Evropi, Ellio Frasca, glumica Chiara Perino, cijenjeni modni dizajneri, nosila sam kreacije poznatih italijanskih, srpskih, crnogorskih modnih kreatora, moje fotografije objavljene su u italijanskom časopisu BOOK Moda i časopisu Anna. Bavljenje modelingom omogućilo mi je da puno putujem, pa sam obišla Pariz, Milano, Rim , Monte Karlo”. priča Kristina.

Kaže da voli ljepotu boja raznih kreacija, nove dizajne i onaj osjećaj kada ”izađeš na modnu pistu ili staneš pred objektiv kamere i kada su sve oči uprte u tebe”.

57dd101456b44e7391bc07c40a0a0a69kristina1500x751previewOrg

Do odlaska na izbor Mis turizma, Kristinini planovi su usmjereni na školu  i  fakultet.

”Da bi se postigao bilo koji životni cilj i uspjeh neophodno je znanje, opšta kultura i obrazovanje. Smatram da je prošlo vrijeme kada je dovoljno da je neko samo lijep pa da postigne uspjeh. Ljepota je skup više faktora i fizičke i duhovne ljepote i obrazovanja i ponašanja i kulture. Sve to jedna osoba mora da posjeduje kao i faktor sreće da bi uspjela u poslu i životu. Trudim se da, kao i do sada, budem dobra kćerka, dobar drug i osoba koja čvrsto stoji na zemlji. Cilj mi je da se ostvarim i kao model i kao ličnost, da budem primjer kako se treba ponašati jedna djevojka bez obzira na uspjeh koji u određenoj oblasti postigne”, kaže Kristina.

Ona smatra da je za uspjeh potrebna podrška najbližih.

”Moji roditelji  su svakog sekunda moga života moj veliki oslonac i daju mi svu svoju ljubav i razumijevanje. Veliku podršku i savjete dobijam i od moje agencije, pa je zadovoljstvo biti dio tima u kojem su profesionalci Vesna De Vinča, Milanka Đorđević, Nikolina Lončar”, zaključila je Kristina.

(portal Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com