KRIVOKAPIĆ: Znali smo kakav je kapetan i da dosta posade krade - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ: Znali smo kakav je kapetan i da dosta posade krade

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić na predizbornoj konvenciji u Nikšiću kazao je da će ovo biti jedina politička generacija koja je potrošila ono što je stvorila prethodna i zadužila iduću.

„Bol je veći i sramota je veća jer tu poharu Crne Gore uradili su oni koje je narod birao da ih čuva. Nema u istoriji Crne Gore da je neka vlast više poharala svoj narod nego ova“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima da nije bilo socijaldemokrata i liberala DPS bi ostao na „stratištu istorije i sramnim ratištima u Bosni i Hrvatskoj“.

Titova Crna Gora, kazao je Krivokapić, pokazala je da se može časno i pošteno praviti država socijalne pravde, a to će i SDP uraditi. Obećao je da vratiti međunarodno poštovanje Crne Gore, ali i mladost koja napušta ovu državu.

„Pokazali smo da znamo voditi državu, iako smo znali kakav je kapetan broda i da dosta posade krade iz sopstvenog broda. Vrijeme je da se mijenja i kapetan i posada“, poručio je Krivokapić i dodao da kormilo nikada nijesu dali i da će ono uvijek ostati u njihovim rukama.

„Od kada su partizani vratili slobodu nije bilo promjena ako Nikšić nije krenuo“, kazao je lider SDP-a.

Prema riječima Željka Nikolića prošlost SDP-u daje za pravo da nijesu strateški griješili, a za budućnost se moramo boriti.

„Kad vam je najveći poslodavac lokalna uprava, kad vam je Delta prozor u svijet, kad vam je Sajam knjiga ispod zemlje, u garažama, a podzemlje iznad zemlje i čak jače od države, kad vam život postanu procenti, a bankovni računi jedini smisao življenja, kad su vam visoki funkcioneri više kod specijalnog tužioca nego na poslu, onda je svima jasno da smo sigurnim korakom moralno i duhovno posrnuli“, poručio je Nikolić.

Draginja Vuksanović je poručila da iz junačkog i slobodoumnog Nikšića šalju pobjedničku poruku i da će SDP 16.oktobra ostvariti najbolji rezultat od nastanka te političke partije. Prema njenim riječima SDP je jedina partija koja je 26.godina na pravoj strani istorije i koja je ostvarila sve ciljeve koji su i strateški ciljevi Crne Gore. U Petnjici, kako je kazala, oni koji su se cijelog života šunjali i ušunjavali pričaju o šunjanju jer to jedino i o čemu mogu pričati oni kojima se rezultati mjere brojem potpisanih sporazuma o priznanju krivice, sve većim brojem mladih nezaposlenih ljudi i radnika koji ostaju bez posla i traže otpremnine.

Prema njenim riječima izdajnici su i pojedini ministri koji se ponašaju kao šeici uzimajući obalu građanima Crne Gore i potpisujući štetne ugovore sa kvazi investitorima iza kojih se možda kriju i oni sami.

Džavid Šabović je poručio da će SDP za mjesec pokazati da država ne pripada pojedincima već svima, dok je Rifat Rastoder obraćanje počeo pismom Dragana Drinčića iz 1994.godine koji je protestovao protiv hapšenja Mislimana iz Crne Gore i Srbije i predstavljanja svih opozicionih partija kao neprijatelja. Kako je kazao Rastoder DPS uzurpatori krivotvore kako su oni „činili ono što su radili Dragan i njemu slični iz SDP-a, Liberalnog saveza i drugih patriotskih partija“.

„Bestidno lažu da su oni tokom poslednje jugoslovenske drame sačuvali mir i sigurnost građana a i dalje ćute o još nerazjašnjenim sudbinama na desetine nikšićkih, šavničkih i drugih mladića stradalih u njihovom izumu tzv. ratu za mir u kojem je ubijena ni manje ni više nego čitava jedna ondašnja respektablna država SFRJ“, kazao je Rastoder.

Iako, kako je kazao, današnja Crna Gora nije ona koju smo sanjali, ona je ipak jedina kuća koju imamo i koju možemo i moramo da preuređujemo.

Kao što je ‘90-ih bilo časno boriti se protiv ratnog bezumlja, tako je danas časno, kazao je Rastoder, boriti se protiv pljačke i uzurpacije.

Dr Zoran Mrkić je kazao da SDP očišćen od političkih parazita i profitera sa ljudima koji imaju riječ, znanje i program, može da napravi Crnu Goru boljom državom za sve.

Prisutne je pozdravio i Saša Magazinović, poslanik SDP u parlamentu Bosne i Hercegovine, koji je kazao da više SDP-a znači više pravde, jednakosti u društvu i manje kriminala i poručio da njima u BiH nije svejedno ko će biti na vlasti u Crnoj Gori.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com