SVE ŠTO NISTE ZNALI O ZDRAVKU BEGOVIĆU: Kako je na Cvijetinom brijegu igrao fudbal sa Brnovićem, i zašto je advokat “đavolji poslanik” - Volim Podgoricu

SVE ŠTO NISTE ZNALI O ZDRAVKU BEGOVIĆU: Kako je na Cvijetinom brijegu igrao fudbal sa Brnovićem, i zašto je advokat “đavolji poslanik”

Zdravka Begovića gotovo svakodnevno možete vidjeti u ozbiljnoj ulozi advokata u komplikovanim sudskim procesima, ali malo ko zna da je on rođeni Podgoričanin, iz srca stare Podgorice – sa Drača.
Čovjek koji je igrao fudbala na Cvijetinom brijegu sa Dragoljubom Brnovićem, Duškom Vlaisavljevićem, ali koji nije nastavio, kažu, odličnu karijeru, već je zaplivao vodama prava, gdje i danas, kao advokat, odlično “pliva”.
zdravko-begovic
Advokat  Zdravko Begović je ove sedmice gost u emisiji “Grad koji volim” novnara Matije Milačića, a razgovarali su o staroj Podgorici, Titogradu sedamdesetih i osamdesetih, kada je ovaj grad bio jedan od najzelenijih gradova na Balkanu.
zdravko-begovic3
Kako stvari stoje danas? Koliko Zdravko radi stresan posao? Jeste li znali da je advokat Begović rođeni “vojnik profesionalac”? Ustajanje u 05h izjutra, šetnja i jogging na Gorici, kancelarija, ručak, kancelarija pa krevet u 22.00.
Jedan od rijetkih advokata kojeg cijeni cijela Podgorica i Crna Gora,  poslednji pravi profesionalac svoga “zanata”.
Iako je svjestan da mora nekada braniti i po službenoj dužnosti, Zdravko uvjek ima na umu, da je Podgorica mali grad.
Nikada, kako kaže, nije prihvatio da “staje na muku” porodicama koje su izgubile nekog svog, odnosno da brani okrivljenog za ubistvo.
I pored toga, kaže, advokat je “đavolji poslanik” i mnogi ne shvataju da je advokatura posao i da se mora raditi profesionano bez obzira na lične stavove ili emocije.
zdravko-begovic5
Zdravko Begović i dan danas igra mini fudbal sa Brankom Brnovićem, Šicom Mugošom, Dejanom Džogom Rabrenovićem, Dervišom Hadžiosmanovićem, Dejanom Mrvaljevićem, Željkom Janovićem, Vladimirom D. Savićevićem, Zvonkom Kalezićem, a sve u S.C. “Kalezić” na Zabjelu.
Fudbal danas igra zbog rekreacije i smanjenja stresa koji mu posao advokata svakodnevno donosi.
Još izuzetnih priča koje do danas niste čuli, priče o Bedijevoj porodici, gradu, školovanju, pogledajte u najgledanijoj emisiji na TV 777 “Grad koji volim” u nedjelju, 25. septembra, od 22.00 sata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com