OVO SU NAJLJEPŠE ROMKINJE U CRNOJ GORI (FOTO) - Volim Podgoricu

OVO SU NAJLJEPŠE ROMKINJE U CRNOJ GORI (FOTO)

“Gotovo svim lijepim ženama koje sam poznavao, kao da je nedostajalo samouvjerenosti”, kazao je Henri Miler. Međutim, djevojkama koje su učestvovale na izboru na najljepšu Romkinju za 2016. godinu samouvjerenosti nije falilo. Titulu najljepše ponijela je petnaestogodišnja Rosalinda Toska iz Podgorice, učenica osmog razreda.

“Mnogo mi znači to što sam pobjedila. Sada ću moći da se prijavljujem i na druga takmičenja. Iako su i ostale djevojke lijepe, očekivala sam pobjedu”, kazala je Roselinda nakon proglašenja misice.

Kandidatkinje nijesu, kako to nepisano pravilo nalaže, obećale da će se zalagati za mir u svijetu, ali je zato prva pratilja, Gentijana Gaši iz Budve kazala da će, ako se ikada desi da osvoji neku nagradu novac iskoristiti da pobognem siromašnoj djeci bez roditelja.

“Ovo je za mene veliki uspjeh, mada moram priznati da je važno učestvovati, a ne pobijediti. Čestitam djevojci koja je pobijedila, a zahvalila bih se žiriju i djevojkama. Želja mi je da upišem pravo i daću sve od sebe da mi se ta želja ostvari”, kazala je sedamnaestogodišnja Gentijana.

Dvije godine starija Almedina Bečaj iz Podgorice, koja je prošle godine bila prva pratilja, ove godine je bila druga. Kako je kazala očekivala je da uđe u uži izbor jer ne bi se ni prijavila za takmičenje da misli da je ružna.

“Kao i svake godine zadatak žiriju nije bio lak. Teško je bilo izabrati misicu. Dvije djevojke su imale isti broj bodova, ali je presudilo to što je jedna kandidatkinja imala više petica. Nijanse su odlučile”, kazao je predsjednik žirija Momčilo Mićunović.

Romski bal, na kome se bira najljepša Romkinja u Crnoj Gori, organizovala je Koalicija NVO “Romski forum za integracije”. Ismet Kurti se zahvalio donatorima, prije svega Fondu za manjine, koji su pomogli da se uspješno organizuje četvrti romski bal.

“Cilj manifestacije je očuvanje i razvoj kulturnog identiteta i baštine romske populacije u Crnoj Gori”, kazao je Kurti.

Sad već po tradiciji, do kasno u noć, u istom kolu, ruku za ruku, igrali su Romi, Egipćani i njihove komšije, pripadnici neromske populacije. Za dobro raspoloženje zadužen je bio Aldin Avdijaj, ali su se mikrofona latili i Sebastijan Bajra, Valentina Delija, čak i član žirija Dragan Marojević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com