PODGORICA: Majke iz Rožaja kući ne idu bez rješenja - Volim Podgoricu

PODGORICA: Majke iz Rožaja kući ne idu bez rješenja

Majke iz Rožaja poručile su da ne namjeravaju da prekinu štrajk ispred Vlade, dok ne dobiju pozitivna rješenja za doživotne naknade.

One su kazale da su noć između utorka i srijede provele na kiši i asfaltu i da ih niko od nadležnih nije pozvao.

Predstavnica majki Rafeta Murić istakla je da je prošlo mjesec od formiranja komisije koja je zadužena da prati sprovođenje postupaka za priznavanje prava na naknadu i da očekuju samo konkretna rješenja.

Predsjednik te komisije Goran Kuševija rekao je da su sačinili izvještaj prilikom posjete Rožajama i da Zavod za zapošljavanje (ZZZ) treba da razmotri mogućnost da se proširi lista dokaza, kako bi se utvrdilo da su majke bile na evidenciji zaposlenih određeni broj godina.

On je rekao da se to posebno odnosi na priznavanje potvrda od centra za socijalni rad i dokaza koji ukazuju da su majke koristile zdravstveno osiguranje preko ZZZ, a koji nijesu cijenjeni u prethodnom postupku.

Kuševija je rekao da su ministru rada i socijalnog staranja Borisu Mariću predložili da inicira sastanak sa direktorom ZZZ, kako bi se pronašlo najbolje rješenje.

Marić je juče istakao da u naredna dva dana ZZZ treba da utvrdi uputstvo vezano za izvođenje dokaza, na osnovu kojih bi službenici rješavali predmete.

On je naglasio da je bitno što prije riješiti predmete, bilo pozitivno ili negativno, te da majkama ne može ništa da obeća.

Marić je kazao da je 20.757 zahtjeva majki riješeno pozitivno i da je bilo oko 1.057 žalbi, od kojih je do sada razmatrano 950. Pojasnio je da je 500 predmeta vraćeno na ponovno odlučivanje, od kojih 200 u Rožajama.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com