Izbo suprugu nožem pred djecom jer je tražila razvod - Volim Podgoricu

Izbo suprugu nožem pred djecom jer je tražila razvod

Fikret Topčić (58) iz Glamoča juče je nožem pokušao ubiti svoju suprugu Selmu (53) u njihovoj porodičnoj kući u ulici Zahira Panjete na broju 286 u sarajevskom naselju Pofalići.

– Osumnjičeni je priveden u Tužilaštvo, gdje ga je tužilac ispitao na okolnosti krivičnog djela ubistvo u pokušaju, nakon čega je Kantonalnom sudu u Sarajevu upućen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora – kazala  je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nasilje su prouzrokovali trajno narušeni bračni odnosi između dvoje supružnika, koji žive sa svojih 11 djece, od kojih je troje maloljetno, piše Avaz.

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni tokom saslušanja otkrio istražiocima da je okidač za nasilje u porodici bila želja njegove supruge da se razvede od njega.  Kako je otkrio policijski izvor, koji je dobro upućen u ovu istragu, on je saznao da se njegova supruga tajno putem Skypa dopisuje sa jednim muškarcem, kojeg je ranije upoznala. Fikret je pročitao sporne poruke te je optužio suprugu za nevjerstvo, a ona je od njega zatražila razvod braka.

Nakon svađe, porodica je otišla spavati da bi osumnjičeni u 2.30 sati ustao te, u nervnom rastrojstvu, potegao nož u namjeri da ubije suprugu.  Iako je ženi nanio ozbiljne povrede, Selminu smrt spriječila su djeca, koja su uspjela savladati podivljalog oca.

Prema zvaničnom policijskom saopštenju, osumnjičeni je svojoj supruzi nanio više ubodnih povreda u predjelu vrata i tijela. Neko od članova porodice pozvao je Hitnu pomoć, koja je nesretnu ženu transportovala u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje se oporavlja od povreda.

Nezvanično se saznaje da je ženi u napadu probijena plućna maramica.   Upravo je ekipa Hitne pomoći obavijestila o napadu operativno dežurstvo sarajevske policije pa su na mjesto događaja odmah poslali više patrola. Pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo obavili su uviđaj u prisustvu tužioca. Na mjestu događaja pronašli su i Topčića, koji je uhapšen.   Policajci su tokom pretrage mjesta događaja pronašli i nož za koji se sumnja da je korišten u pokušaju ubistva. Nož je izuzet i biće predmet vještačenja, a policija je saslušala i ostale ukućane u svojstvu svjedoka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com