Sedam godina zatvora za Bjelopoljca zbog silovanja - Volim Podgoricu

Sedam godina zatvora za Bjelopoljca zbog silovanja

Bjelopoljcu Aliji Balijagiću (43), Apelacioni sud potvrdio je presudu od sedam godina zatvora kojom ga je zbog silovanja sedamdeset šestogodišnje starice osudilo vijeće sudije Vukomira Boškovića u Višem sudu u Bijelom Polju.

Balijagić je tokom glavnog pretresa kategorički negirao izvršenje  tog  krivičnog  djela, tvrdeći da se radi o namještaljki, pišu Dnevne novine.

Prema optužnici, on je obljubio staricu 30. oktobra prošle godine, oko 19 časova u jednom prigradskom naselju u Bijelom Polju. Navodi se da je  ušao u njenu kuću, odgrurnuo je iz hodnika, uhvatio za ramena i rekao da se skine.

„Pošto je starica pružila otpor i udarila ga šakom po licu, on je nju udario baterijskom lampom po licu a potom zaprijetio da se skine… Prijeteći joj da će je u protivnom ubiti”, navodi se u presudi.

Dodaje se, da je žena  u strahu skinula veš, a da je on je zadigao suknju i uhvatio je rukom preko usta, dok je ona preklinjala da je pusti, ali da Balijagić nije odustao.

U obrazloženje presude piše da je pri  izlasku iz njene kuće izvadio nož i zaprijetio riječima:

“Nemoj nikom da pričaš, nemoj da prijavljuješ. Ako to ne uradiš neću ti više dolaziti, a ako kažeš doći ću ti usred kuće i zaklaću te”.

Za Balijagićem je policija tragala nakon prijave starice da je silovao, ali nije odmah  uhapšen jer su se čekali  rezultati vještačenja.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com