IZETBEGOVIĆ: Dodik će proći kao HUSEIN, GADAFI I MILOŠEVIĆ! - Volim Podgoricu

IZETBEGOVIĆ: Dodik će proći kao HUSEIN, GADAFI I MILOŠEVIĆ!

Sjutra će biti 26. septembar, a Milorad Dodik i oni koji su ga pratili u ovome su izašli iz jedne zaštićene zakonske zone u jednu nezakonitu i neustavnu poziciju, rekao je Bakir Izetbegović o referenduma koji je danas proveden u RS.

Bakir Izetbegović

Foto: Klix.ba / PromoBakir Izetbegović

Tu poziciju je opisao kao onu “koja je protiv onoga što civilizovani i svijet i međunarodna zajednica traži”, javlja N1.

 – Došli smo u jedan novi inat koji prelazi sve granice. Viđali smo to u zadnjih par decenija od strane srpskih i srbijanskih vođa i vidjeli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa – poručio je Izetbegović, a prenosi N1

Na pitanje da li očekuje sankcije za organizatore referenduma, predsedavajući Predsedništva BiH je odgovorio: “Ne može izostati reakcija. To je tako eklatantan primer kršenja Dejtonskog sporazuma, suprotstavljanja odlukama Ustavnog suda BiH, kršenja Krivičnog zakona BiH. Samo je pitanje kada će ona uslediti i kakva će biti”

Izetbegović je smatra da Milorad Dodik vodi sebe i one za sobom u izolaciju.

Izetbegović je prokomentarisao i današnju izjavu predsednika RS ‘da oni koji žele hapsiti mogu uhapsiti cijeli referendum’

– Ne može se hapsiti cijeli referendum, ali mogu oni koji su narod nagovorili da idu u tom smjeru – istakao je Izetbegović.

On smatra da neće izostati reakcija Međunarodne zajednice.

– Mislim da će postepeno desiti reakcija Međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milošević prkose i kako to izgleda. Definitivno se ne možete odnositi na ovakav način prema SAD, EU, Venecijanskoj komisiji, Ustavnom sudu, OHR, PIC, a da to nema svoje posljedice. Braniće se i ustavnopravno uređenje BiH i MZ će braniti svoj autoritet – jasan je bio Bakir Izetbegović.

3 komentara

  1. you are definitely a very good webmaster. The web site loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve completed a great job on this topic!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com