PODGORICA: Nekoliko stotina trudnica i porodilja posjetio info dan “Stiže nam beba” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nekoliko stotina trudnica i porodilja posjetio info dan “Stiže nam beba”

Udruženje Roditelji organizovalo je treći info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom “Stiže nam beba”.

Organizacijom ove manifestacije Udruženje je obilježilo Nacionalnu nedjelju promocije dojenja. Info dan se održao i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

“Zadovoljstvo nam je što je nekoliko stotina trudnica, porodilja, ali i tata i ostalih članova porodice posjetio Info dan Stiže nam beba i tako iskoristio priliku da na jednom mjestu dobije veliki broj važnih i korisnih informacija koje su im potrebne u toku trudnoće i nakon nje, ali i da porazgovaraju sa stručnim licima. Raduje nas što posjetioci nisu krili zadovoljstvo zbog kvalitetnih predavanja i prezentacija, ali i odlične ponude učesnika i pratećih sadržaja. Tokom cijelog dana posjeta je bila odlična, a nije mali broj i onih koji su ispratili sve sadržaje info dana, što nas posebno raduje“, istakla je Maja Raičević, koordinatorka programa Majka i beba u udruženju Roditelji.

U okviru zvaničnog programa Info dana predavanja i prezentacije su održali: Olivera Miljanović, subspecijalista medicinske i kliničke genetike, Dajana Zlatičanin, medicinska sestra iz Savjetovališta za trudnice Doma zdravlja Podgorica, Jelena Jovanović, nutricionistkinja, Predrag Jovović, ginekolog, Ivana Mihajlović iz Unije slobodnih sindikata,  Milica Kadović, pravnica udruženja Roditelji, Itana Kovačević, psihološkinja, Sanela Rastoder, patronažna sestra, Igor Jokanović iz Crvenog krsta, Vjera Janković, pedijatrica iz privatne pedijatrijske ordinacije Doktorica Mica, Milkica Banašević, IAIM instruktorka za masažu za bebe, Hajdana Mugoša, fitnes instruktorka iz studija Haydana’s, Maria Noc Martini, stomatološkinja iz privatne stomatološke ordinacije Family dent, Biljana Knežević i Petra Bošković, specijalistkinje primijenjene fizioterapije iz Udruženja Fizioterapeuta Crne Gore, Alma Kalač, anesteziološkinja iz Kliničkog centra Crne Gore, Lejla Abdić Đoković, članica udruženja Roditelji, Milena Đekić, babica iz porodilišta privatne medicinske ustanove Codra, kao i osoblje Kidslanda.

Učesnici događaja su pripremili brojne poklone i povoljnosti za kupovinu za roditelje koji su prisustvovali predavanjima i prezentacijama. Glavna nagrada, koja je dodijeljena na kraju programa Info dana, je i ove godine bio besplatan porođaj u bolnici Codra, koju je poklonila ova privatna zdravstvena ustanova trudnici Darki Matović.

Akušerske sestre Doma zdravlja Podgorica bile su tokom trajanja programa na raspolaganju svim trudnicama i mamama koje su željele da izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak u mini ordinaciji Doma zdravlja Podgorica. Tokom cijelog dana posjetiocima su bili dostupni i članovi Udruženja fizioterapeuta Crne Gore koji su pregledali djecu i dijelili savjete o pravilnom držanju tijela, a i okviru njihove kampanje i projekta “Ispravi se i vježbaj”!

Pedijatrijska ordinacija “oktorica Mica Podgorica je takođe u prostoru imala otvorenu mini-ordinaciju gdje su roditelji mogli da dobiju savjet u vezi sa zdravljem i rastom i razvojem djeteta, a djeca da se upoznaju sa dvije vrste zmija koje je predstavilo Crnogorsako društvo ekologa.

Tokom info dana svim zainteresovanim trudnicama i porodiljama na raspolaganju su bile i vršnjačke savjetnice za dojenje koje su, osim promocije SOS linije, dijelile informativni materijal i pružale savjete i informacije o pripremi za dojenje i olakšavanju perioda uspostavljanja laktacije.

U okviru programa info dana organizovano je i besplatno video predavanje “Rastimo pametno“, dr Ranka Rajovića, autora NTC programa učenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com