IMA LI KRAJA: Za dvije nedjelje putevi odnijeli 11 života - Volim Podgoricu

IMA LI KRAJA: Za dvije nedjelje putevi odnijeli 11 života

Za prethodne dvije sedmice u saobraćaju na crnogorskim drumovića poginulo je 10 osoba, piše Pobjeda.

Juče su na Meterizima poginula dva mladića-Stefan Radović (23) i Mladen Radunović (25) iz Podgorice.

Prema nezvaničnim informacijama, mladići su se motorom kretali iz pravca Cetinja ka Podgorici kada su, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubili kontrolu i sudarili se sa autom kojim je upravljao Željko Đuričković (49). Uviđaj je obavila cetinjska policija i viši državni tužilac, a istraga će utvrditi kako je došlo do nesreće. Saobraćaj je zbog udesa bio u prekidu više od dva sata.

Samo tri dana prije jučerašnjeg udesa u Meterizima, na istom putu, ali u mjestu Barutana, poginula je Bosiljka Popović (81) iz Podgorice, a njen sin Miroslav Minja Popović je podlegao povredama dan nakon udesa. Popović je upravljao “opelom“ kada se direktno sudario sa ,,tojotom“. U udesu je tada teško povrijeđena jedna, a lakše dvije osobe.

U noći između 29. i 30. septembra teško su povrijeđeni Danilovgrađani Maja Iković (24) i Božo Antović (27) u saobraćajnoj nesreći na Marezi. Antović je juče podlegao povredama u Kliničkom centru Crne Gore, a Iković je na odjeljenju intenzivne njege.

U Bijelom Polju 24. septembra poginuo je Kenan Bektašević (21) na magistralnom putu Bijelo Polje -Dobrakovo, u mjestu Potkrajci. U saobraćajnoj nesreći tada je teško povrijeđen i Anes Striković. Bektašević je bio suvozač u automobilu kojim je upravljao njegov sugrađanin i vršnjak Striković. Sa njima u autu je bila i M. K. (16) iz Bijelog Polja, koja je lakše povrijeđena.

Istog dana u Nikšiću je preminuo Blagutin Đurđevac (74) od povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Krnovu, saopšteno je iz Uprave policije. Do nesreće je došlo kada se Đurđevac, upravljajući automobilom “opel astra“, iz za sada neutvrđenih razloga, sudario sa manjim kamionom, u mjestu Podgvožd.

Na putu Podgorica Nikšić 19. septembra stradao je Slavko Baković (24) iz Herceg Novog u trećem budoškom tunelu. Sedam sati poslije udesa, u Kliničkom centru povredama je podlegla i Ksenija Brković (24) iz Podgorice, koja je bila sa Bakovićem u vozilu. U udesu su lakše povrede zadobili Uve Hasani (30), Aldon Faći (22), A. T. (16), Mladen Crnogorac (35) i Anes Hajlovac (27).

Baković je bio za upravljačem „renoa klio“, dok je „renoom modus“ upravljao Radovan Žunjić, koji je prošao bez povreda. Prema ranijim nezvaničnim saznanjima Pobjede, Baković se kretao iz pravca Nikšića i na samom ulazu u treći tunel, pod još nerazjašnjenim okolnostima, došlo je do sudara sa kamionom. Mladić je odmah podlegao povredama, dok je Brković ispala iz vozila od jačine udara.

Dva dana prije ove stravične nesreće stradao je dvadesetogodišnji Viktor Vuljaj iz Podgorice u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tuzima. Mladić je stradao nakon što je automobil ,,golf 2“ u kojem se nalazio sletio sa kolovoza.

Posljednja smrt desila se jutros. Preminula je Podgoričanka   Jelena Šćekić (19)  od posljedica udesa koji se sinoć dogodio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini restorana Maša.

Na Šćekićevu je, prema prvim informacijama, dok je hodala naletio automobil “porše kajen” (PG CT 703) koji je nakon toga udario u drvo. Vozilom je upravljao Željko Milić.

Uporedni podaci govore da je tokom cijele prošle godine na putevima u Crnoj Gori poginula 51 osoba.

(Pobjeda/Volim Podgoricu)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com