STIJEPOVIĆ OBIŠAO NOVI DRVORED: Za dvije godine Podgorica bogatija za 1.500 sadnica - Volim Podgoricu

STIJEPOVIĆ OBIŠAO NOVI DRVORED: Za dvije godine Podgorica bogatija za 1.500 sadnica

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih, sa saradnicima, danas su u Hercegovačkoj ulici prisustvovali završnim radovima na zasađivanju novog drvoreda.

Gradonačelnik je tokom obilaska naglasio da je u protekle dvije godine Glavni grad bogatiji za 11.000 m2 novih zelenih površina i oko 1.500 sadnica odraslog drveća i sadnica za pošumljavanje i da je to najbolja potvrda da gradska uprava vodi posebnu brigu da se sačuvaju i obnove zelene površine i prostor dodatno obogati novim zelenim sadržajima kako bi Podgorica istinski bila zeleni grad.

stijepovuc-hercegovacka-drvored

On je ocijenio da ovaj projekat realizovan prvenstveno kao želja i potreba gotovo svih građana Podgorice i da će se naredne godine nastaviti u drugom dijelu Hercegovačke ulice, od Ulice Njegoševe do Bulevara Stanka Dragojevića.

Stijepović se tom prilikom osvrnuo i na investicije u Glavnom gradu naglasivši da su u posljednjoj dekadi septembra i u prvih deset dana oktobra istaknuti privredni subjekti u Podgorici, uz podršku gradske uprave, već realizovli i treba da realizuju projekte vrijedne 107 miliona, u prvom redu se to odnosi na otvaranje hotela „Hilton“ i „Verde“, kao i skoro otvaranje „City mola Čelebić“ i još jednog prestižnog hotela u objektu „Capital Plaza“ koji će ukupno zaposliti 728 radnika.

Gradonačelnik je, takođe, naglasio i da Glavni grad sredstvima iz kapitalnog Budžeta tokom naredne nedjelje  počinje izgradnju Gradskog  pozorišta vrijednog preko četiri miliona eura, a u saradnji sa Savezom penzionera počeće gradnju treće zgrade za stanovanje najstarijih sugrađana sa 88 stambenih jedinica koja će koštati 2,6 miliona eura, dok će  krajem iduće nedjelje otvoriti sportski kompleks FK „Kom“ vrijedan 1,5 milion eura čiji su investitori Glavni grad, FSCG i FK „Kom“ sa svojim partnerima i donatoirima.

hercegovacka-kisa

Gradonačelnik Stijepović je zaključio da sve navedene investicije najbolje oslikavaju angažman gradske uprave na dinamičnom i uravnoteženom razvoju grada, kao i da uprava Glavnog grada svakodnevno predano radi u skladu sa potrebama i očekivanjima građana kako bi Podgoricu razvijeli po evropskim standardima i zajedno sigurnim korakom išli u bolju i ljepšu budućnost.

Predsjednik Gradskog parlamenta dr Đorđe Suhih je izrazio zadovoljstvo zbog novog drvoreda u Hercegovačkoj ulici, aformišući potrebu čuvanja životne sredine i permanentnog uvećanja zelenih površina u gradu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com