Devojčica preminula nakon posta: NIJE JELA 68 DANA, PILA VODU DVA PUTA DNEVNO - Volim Podgoricu

Devojčica preminula nakon posta: NIJE JELA 68 DANA, PILA VODU DVA PUTA DNEVNO

Tinejdžerka (13) je kolabirala i pala u komu dva dana pošto je završila dvomjesečni post, a potom je umrla od posledica srčanog udara u južnom gradu Indije, Hajderabadu.

Porodica trinaestogodišnje Indijke Aradane Samdarije, optužena je za ubistvo jer je djevojčicu primorala na kontroverzan verski obred, objavila je policija.

Ardana tačno 68 dana nije konzumirala hranu, uključujući i voće i povrće, a vodu je pila samo dvaput dnevno i to do 18 časova.

– Tijelo je kremirano i naša istraga se temelji na informacijama koje smo dobili od doktora. Ispitaćemo članove porodice pre nego što nastavimo s istragom – rekao je inspektor M. Matajah.

Džainizam je jedna od najstarijih i najradikalnijih svetskih religija s četiri miliona sledbenika u svetu. Nastao je još u šestom veku pre nove ere odvajanjem od ortodoksnog brahmanizma. Njegovi sledbenici vjeruju u miran, uravnotežen, samodisciplinovan i nenasilan život.

Svake godine se podvrgavaju jednom od najneobičnijih i najkontroverznijih rituala u svetu, mističnom obredu poznatom kao ‘santhar’, drugim rečima izgladnjivanju do smrti.

Sandarijina porodica je rekla da je djevojčica pristala na 68 dana posta tokom kojeg je dopušteno samo dvaput dnevno piti prokuvanu vodu.

(Telegraf.rs/rt.com)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com