NJEMAC PROMJENIO VJERU I IME ZBOG KOSOVA: Sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život! - Volim Podgoricu

NJEMAC PROMJENIO VJERU I IME ZBOG KOSOVA: Sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život!

Posle boravka na Kosovu i Metohiji Njemac Majkl Miler iz Drezdena riješio je da promjeni i ime i vjeru

U Sremsku Mitrovicu donio je humanitarnu pomoć za naše sugrađane u enklavama. Iz želje da sazna pravu istinu, o životu Srba na Kosovu i Metohiji, Majkl Miler (34) iz Drezdena, prije dvije godine prvi put se uputio na jug Srbije.

Ovaj mladi Njemac koji do tada nije imao kontakt sa Srbijom, posle obilaska srpskih enklava, sa humanitarnom organizacijom “Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom”, zavolio je narod, istoriju, kulturu, i rješio da pređe u pravoslavlje.

Na svom putovanju ka Kosovu i Metohiji, Majkl je prvo riješio da posjeti prijatelje u Sremskoj Mitrovici. U grad na Savi stigao je kolima punim paketa pomoći za Srbe u enklavama južno od Ibra. Međutim, prije nego što je nastavio put, želio je da na jug ode kao pravoslavac. Krstio se i dobio ime po Svetom Germanu Aljaskom koji se smatra apostolom pravoslavlja u Americi i na Zapadu.

View image on Twitter

” Boraveći među Srbima, shvatio sam nešto što je teško objasniti rečima, nešto što ljudi u mom okruženju teško mogu da shvate, posebno oni koji nikada nisu imali iskustvo slično mom. Osjetio sam neku promjenu u sebi, sila koju ni sada ne mogu da objasnim me dotakla”,  kaže danas Majkl Miler – German.

” Sada, posle svega što se desilo, sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život i činjenicu da sam se smijao religioznim ljudima “,zaključuje on.

(Novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com