Rodila 13 beba drugima i ne planira da stane! - Volim Podgoricu

Rodila 13 beba drugima i ne planira da stane!

Kerol Horlok (50) je uprkos savjetima ljekara odlučila da ode u Atinu na vještačku oplodnju, kako bi podarila dijete još jednoj porodici. Ona je kao surogat majka do sada rodila 13 dece.

Ukoliko sve prođe kako treba, Kerol će roditi blizance i to će biti njeno 16. i 17. dete. Zbog povoljnije cene, ona je otišla u Grčku na veštačku oplodnju, ali porođaj planira u Velikoj Britaniji.

– Ja sam navučena na surogat materinstvo i trudnoću. Osećam se kao da imam 29 godina, koliko sam imala kada sam prvi put bila surogat majka. Tek kada pogledam u ogledalo shvatim da je najstarija beba koju sam dala nekom napunila 21 godinu – priča Kerol.

Mnogi su napadali Kerol zbog toga što ona svojom trudnoćom uzima mnogo novca iz budžeta, iako postoji veliki rizik da ne izdrži trudnoću. Ona objašnjava kako ima mnogo žena koje nikada nisu platile porez i koje su starije od nje, a ipak su održavale trudnoću preko Nacionalnog zdravstvenog servisa.

– Ja sam uvek radila i platila sve dugove i ponosna sam što mogu da podarim decu parovima, koji su godinama pokušavali da dobiju dete prirodnim putem. Svaka ta propala trudnoća je takođe trošak, svaki porođaj nakon petog je rizičan, tako da je to besmislena optužba onih koji zapravo pokušavaju da nađu argumente protiv surogat materinstva – kaže Kerol.

Njeno surogat materinstvo je krenulo 1995. godine kada je rodila dečaka. Zatim je rodila bliznakinje 1997. godine istom paru, a u narednih šest godina je rodila pet beba za četiri para. Neki embrioni su bili implantirani, ali nekada je ona bila i donatorka jajne ćelije.

Nakon jedne veštačke oplodnje je imala odnos sa suprugom Polom i ispostavilo se da je beba njihova. Nakon šest nedelja od porođaja urađen je DNK test koji je to dokazao, ali je Kerol odlučila da dozvoli novim roditeljima da zadrže njenu bebu. U aprilu 2013. godine je rodila trojke i to su poslednja deca koju je rodila. Od tog trenutka do danas je imala nekoliko pobačaja, ali ona ne želi da odustane.

– Jako sam uzbuđena, ali jedina razlika je što sam odlučila da ovo bude moja poslednja trudnoća – kaže Kerol, koja ima i dvoje sopstvene dece.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com