EKSPLOZIJA U MELJINAMA: Našli trag koji vodi do napadača - Volim Podgoricu

EKSPLOZIJA U MELJINAMA: Našli trag koji vodi do napadača

Istražitelji su pronašli trag koji bi ih  mogao odvesti do osumnjičenog za podmetanje eksplozivne naprave u Meljinama, u kojoj su lakše povrijeđeni Novljanin V.V. i njegov maloljetni sin.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, forenzičari su izolovali DNK napadača, upoređuju ga u bazi podataka i navodno pitanje je dana kada će biti uhapšen.

Isti sagovornik kazao je da je istragom utvrđeno i da je bomba bila namijenjena drugoj osobi.

Taj Novljanin 7. oktobra je  prolazio sa trogodišnjim sinom, koji je htio da dohvati malu crnu kutiju između dva automobila.

Da to ne bi uradio, V.V. je nogom šutnuo kutiju  koja je eksplodirala.

“Vještačenje tragova izuzetih sa lica mjesta se obavlja u Forenzičkom centru. Do eksplozije je došlo kada je V.V, 7. 10. 2016. godine, krećući se ka svom vozilu, nogom odgurnuo kutiju crne boje koja se nalazila na parkingu između njegovog vozila i vozila još jednog lica. V.V. je inače istu kutiju primijetio i oko pola sata ranije, kada je na tom mjestu parkirao vozilo”, saopšteno je juče iz policije.

Pojasnili su da su   Novljanin i njegov trogodišnji sin od dejstva eksplozije povrijeđeni,  zbog čega im je pomoć ukazana u Opštoj bolnici u Meljinama.

“Radi daljih ispitivanja su prebačeni u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, gdje se ljekar izjasnio da povrede koje su zadobili nisu opasne po život i da se obojica nalaze van životne opasnosti”, saopšteno je iz Uprave policije.

Hercegnovski osnovni tužilac kvalifikovao je to krivično djelo kao – teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Iz  policije su  saopštili da  podmetanje požara ili eksploziva  spadaju u specifična krivična djela, čije rasvjetljavanje zahtijeva određen vremenski period, zbog  vještačenja i stručnih analiza…

“Takođe, prilikom izvršenja ovih krivičnih djela iz oblasti PEH-a na licu mjesta u određenom broju slučajeva nema nikakvih materijalnih tragova ili ih ima jako malo a nerijetko nedovoljno za procesuiranje krivične prijave bez drugih dokaza”, objašanjavaju iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com