Home / LJUDI / KOD NJIH NEMA POVLAŠĆENIH Saudijci pogubili svog princa!

KOD NJIH NEMA POVLAŠĆENIH Saudijci pogubili svog princa!

Saudijski princ Turki ben Saud Al Kabir, član vladajuće porodice Saud, pogubljen je u Rijadu zbog ubistva jednog Saudijca, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije.

 

U saopštenju se navodi da je Al Kabir pogubljen jer je posle grupne tuče hicem iz vatrenog oružja ubio jednog Saudijca. Državna agencija Spa prenela je da je princ pogubljen u prestonici Rijadu, ali nije iznela više detalja o slučaju.

Pogubljenja prinčeva rijetka su u Saudijskoj Arabiji, gdje je na vlasti porodica Saud s nekoliko hiljada članova koji imaju prinčevske titule.

Vest o pogubljenju saudijskog princa izazvala je različite reakcije na Tviteru, te su neki korisnici pozdravili neselektivnu primenu zakona, dok su drugi naveli da su “potreseni”.

To je 134. pogubljenje u Saudijskoj Arabiji od početka godine, a nevladina organizacija za ljudska prava Amnesti internešenel (Amnesty International) više puta je upozoravala na porast broja egzekucija, tražeći od Rijada da uvede moratorijum na smrtnu kaznu i ukine je “jednom zauvijek”.

Prema podacima te organizacije, Saudijska Arabija treća je u svijetu po broju pogubljenja, posle Irana i Pakistana.

(Alo)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com