NIKOLA BOŠKOVIĆ (24) UBIO JEDINICU NADU (13) NA PJEŠAČKOM: Vozio pijan i pobjegao, sad traži BLAŽU KAZNU - Volim Podgoricu

NIKOLA BOŠKOVIĆ (24) UBIO JEDINICU NADU (13) NA PJEŠAČKOM: Vozio pijan i pobjegao, sad traži BLAŽU KAZNU

Nakon što je februara u Blacu, vozeći pijan, kolima usmrtio 13-godišnju djevojčicu Nadu Bogićević na pješačkom prelazu i pobjegao, osumnjičeni je zatražio na prvom ročištu sporazumno prizanje krivice u zamjenu za blažu kaznu.

Vremenski uslovi i smanjena vidljivost, neispravan i oštećen auto i alkoholisano stanje neki su od argumenata koje je iznio u svoju odbranu optuženi 24-godišnji Nikola Bošković pred Višim sudom u Prokuplju.

Krivicu za smrt djevojčice Nade Bogićević nije negirao, a rekao je i da se kaje zbog svega što se desilo. I dok je odbrana osumnjičenog predložila da se postigne dogovor o sporazumnom priznanju krivice, Tužilaštvo je zastupalo tezu da Bošković može da prizna krivicu, ali da kazna mora biti maksimalna.

Izjavu je dala i maloljetna djevojčica koja je u momentu nesreće prelazila ulicu sa nastradalom, ali je u trenutku zastala i izbjegla udarac.

Foto: Biljana RoganovićFoto: Biljana Roganović

Najuža porodica nesrećne Nade, majka Dragana i otac Radoljub nisu prisustvovali suđenju, ali je tu bio njen ujak Dragan Dunjić.

Nijedna kazna nije dovoljna i neće nam vratiti život našeg djeteta, ali najmanje što očekujemo od suda je da počinioca osudi maksimalno. Sledeće ročište je zakazano za 7. novembar – kratko je prokomentarisao Dunjić.

Protiv Boškovića su inače podignute dvije optužnice, za krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja za koje je zaprijećena kazna zatvora od 2 do 12 godina i krivično djelo za nepružanje pomoći nakon izvršenog krivičnog djela za koje je zaprijećena kazna zatvora do 5 godina.

Inače, majka nastradale djevojčice ranije je zatražila i najavila inicijativu da se ovakve saobraćajne nesreće tretiraju drugačije u krivičnom zakonu.

Podsjetimo, nesreća koja se dogodila 27. februara potresla je Blace, ali i Srbiju, a marta ove godine v. d. direktora policije Vladimir Rebić suspendovao je načelnika policijske stanice i policajca iz Blaca jer je utvrđeno da je osumnjičeni za ovu nesreću imao više saobraćajnih prekršaja i “pijanih vožnji”, a da nije “procesuiran”.

(Južne vesti/Lj. M.)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com