GENIJE: Bosanac priča 56 jezika! (VIDEO) - Volim Podgoricu

GENIJE: Bosanac priča 56 jezika! (VIDEO)

Muhameda Mešića (32) iz Tuzle najlakše je opisti kao genija. Ova momak govori čak 56 jezika, a sa samo 16 godina bio je opštinski odbornik.

Mešić je pravnik, hebreista, japanolog, savjetnik makedonskog predsednika Đorđa Ivanova, dobitnik prestižne nagrade “Brainswork Make a Difference Award 2010”…

Na pitanje kako neko može da govori 56 jezika, Mešić je za “Al Džaziru” rekao da je sve moguće.

– Važno je imati želju, a ja sam je imao. Silna ljudska volja je čudo – ona je najčešće glavni “krivac” za naše uspjehe. Svijet na drugim jezicima izgleda drugačije, dok sva ta različita razmišljanja na stranim jezicimjli sa roditeljima bio na letovanju u Grčkoj. Da, eto upravo to me je strašno inspiriralo – rekao je Mešić za “Al Džaziru”.

– Važno je imati želju, a ja sam je imao. Silna ljudska volja je čudo – ona je najčešće glavni “krivac” za naše uspehe. Svet na drugim jezicima izgleda drugačije, dok sva ta različita razmišljanja na stranim jezicima imaju sposobnost da stvore sasvim drugačiju sliku nego samo na jednom jeziku. Perspektiva je drukčija kad jednu riječ prevedete na nekoliko jezika. Prvi živi kontakt sa stranim jezikom bio mi je sa grčkim, kada sam kao mali sa roditeljima bio na ljetovanju u Grčkoj. Da, eto upravo to me je strašno inspiriralo – rekao je Mešić za “Al Džaziru”.

 

Od 360 dana u godini ja više od 200 dana provodim u avionu. Uvijek putujem na razna predavanja, seminare, obuke… Ali ne žalim. Shvatio sam da je potrebno biti žrtva ako želite da uspijete i ja to, zaista, jesam. Stoga svima savjetujem da ne žale sebe ako hoće da žive svoj film i da budu svoji. Važno je imati cilj i raditi na ostvarenju istog, a rezultat dođe sam po sebi. Zato, tražimo znanje i cijenimo ga. U malim zemljama kao što su naše, balkanske, znanje je ključni adut – poručuje Mešić.

(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com