MIROSLAVA (67) I MIODRAG (58) STALI NA LUDI KAMEN: Prva ljubavna sreća u STARAČKOM DOMU (FOTO) - Volim Podgoricu

MIROSLAVA (67) I MIODRAG (58) STALI NA LUDI KAMEN: Prva ljubavna sreća u STARAČKOM DOMU (FOTO)

Miroslava Radosavljević i Miodrag Pantelić, korisnici kragujevačkog Gerontološkog centra, vjenčali su se juče u toj ustanovi, a i jednom i drugom ovo je prvi brak.

Razlika u godinama, pošto je Miroslava (67) starija od mladoženje devet godina, nije bila prepreka za pravu ljubav. Svoju ljubav krunisali su brakom, uz pravu svadbu, vjenčanje, muziku, ples… Miroslava i Miodrag rekli su “da” pred matičarem, a burme je obezbijedio Grad Kragujevac. Mlada je prihvatila muževljevo prezime, obavezali su se na vjernost, a posle su otišli u vožnju kočijama… Na kraju, prvi ples su odigrali uz stihove “U tebe sam zaljubljen”…

– Upoznali smo se u dvorištu doma. Pričali smo, družili se i slagali… Otišli smo kod socijalne radnice i rekli joj da se volimo i da nam daju istu sobu. Od tada živimo zajedno. Našli smo zajednički jezik. Ja nemam djece, nema ni on. Nisam se do sada udavala, nije se ni on ženio. U poznim godinama sam našla svoju sreću – priča Miroslava.

Foto: N. Raus / RAS SrbijaPrvi ples uz pesmu ” U tebe sam zaljubljen”

Miodrag je iz Kraljeva, u domu za stare je od 2013.

– Miru sam upoznao u domu i odmah smo se razumjeli. Nismo mogli jedno bez drugog, uvijek smo se tražili da se vidimo. Najbitnija mi je njena pažnja, razumijevanje, iskrenost. To je čista dobrota. Dopala mi se zbog svoje dobre duše. Zajedno smo srećni, i to je dovoljno – priča Miodrag.

Svadbeno veselje je upriličeno po svim pravilima. Kumovi su socijalni radnici, a gosti drugari iz ustanove.

Snežana Pavlović kaže da joj je čast da bude kuma ljudima kao što su Miroslava i Miodrag.

– Ljubav je pobijedila, bez obzira na godine. Nije im bitno gdje su, već kako se slažu. Nisam mogla da odbijem kumstvo, radim ovdje 18 godina i prvi put mi se dogodilo ovakvo nešto – priča kuma Snežana.

Slavica Janićijević, mladoženjina rođena sestra, takođe je u domu. Ona kaže da je njen brat ostao sam, bez posla, bio je nekada radnik kraljevačkog „Autotransporta“.

Slavica duže od dvije godine zna da je njen brat Miodrag u vezi sa Miroslavom.

– Meni je prvoj rekao da se zaljubio i da gaji simpatije prema Miroslavi. Onda je to sve ispričao socijalnoj radnici, pa su počeli da žive zajedno – kaže Slavica.

Vjenčanje Miroslave i Miodraga prvo je u kragujevačkom Gerontološkom centru u poslednjih 20 godina.

Medeni mesec

Foto: N. Raus / RAS Srbija

Miroslava Radosavljević i Miodrag Pantelić u poslednjih pet godina nisu odlazili nikud van Gerontološkog centra. Uprkos tome, postoji mogućnost da im se organizuje i bračno putovanje, odnosno medeni mjesec.

Miljana uhvatila bidermajer

Miljana Garović, psiholog u Gerontološkom centru, uhvatila je bidermajer na vjenčanju. -Dobro je što je meni buket pao u ruke, jer planiram da se udam. Miroslava i Miodrag su zaljubljeni, ali oni znaju šta im treba, a to je mir. To su zreli ljudi koji su prošli mnogo u životu. Vezani su, ne rastavljaju se, pomažu se međusobno”-aže Miljana Gajović.

(blic,rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com