ČANAK URLAO U SUDU: Udarao štapom, moralo da reaguje obezbjeđenje! - Volim Podgoricu

ČANAK URLAO U SUDU: Udarao štapom, moralo da reaguje obezbjeđenje!

Suđenje lideru LSV Nenadu Čanku za prebijanje Pavla Lešanovića, održano juče u Novom Sadu, obilježio je niz incidenata, a u jednom trenutku je i prekinuto, kad je sudija zbog ponašanja ovog političara pozvao obezbjeđenje i policiju.

Čanak je tokom suočavanja s Lešanovićem počeo da urla i udara štapom po stolu, nakon čega je reagovala sudija Tamara Kucurac i odredila pauzu.

Tokom suočavanja Čanka i Lešanovića, povodom incidenta iz oktobra 2012, sudnica je zbog vike lidera LSV izgledala više kao kafana. Na pitanje sudije da li je udario Lešanovića, Čanak je počeo da gubi takt.

– Nisam te ni taknuo. Nisam te udario. Ti hoćeš od ovoga da uzmeš pare. Treba da te bude sramota. Zašto si me vrijeđao u kafani, gde si rekao muzičaru: „Tom govnaru da više nisi svirao“ – urlao je on, unoseći se Lešanoviću u lice.

Lešanović je smireno rekao: „Ja ništa ne lažem.“
– Lažeš i od sebe pokušavaš da napraviš nešto. Ti si lažovčina. Sram te bilo. Da sam htio da se tučem, istukao bih te. Sve vrijeme lažeš – vikao je Čanak, a u jednom momentu je štapom jako udario u sto za kojim su sjedjeli Lešanovićev advokat Goran Petronijević i tužilac.

Izvukao deblji kraj... Pavle Lešanović juče pred suđenje i posle incidenta s ČankomI

Odmah nakon suočavanja reagovali su i tužilac i Petronijević i tražili da se suđenje prekine i da se predsjednik suda obavijesti o Čankovom ponašanju.
– Tražim da se obezbjede normalni uslovi za rad i sudski stražari, i da se dežurna služba policije obavijesti o Čankovom ponašanju u sudnici. On očigledno pokušava da nas zastraši, jer ja udarac štapom smatram prijetnjom – rekao je Petronijević.

Nakon toga sudija je napravila pauzu od pola sata, kako bi izvjestila predsednika suda i obezbjedila dva sudska stražara u sudnici.

Posle pauze saslušan je oštećeni Bojan Karišik, koji je u noći kad se desio incident došao po Lešanovića. On je ostao pri tvrdnji da je Čanak uperio pištolj u njega, da je vikao i oduzeo mu ličnu kartu. Uslijedilo je suočavanje njih dvojice.
– Nisam u vas uperio cijev od pištolja, nego prst. Vi ste od mog prsta pomislili da je pištolj – rekao je Čanak.

Karišik je rekao da to nije tačno, već da je uperio crni pištolj u njega, vičući da stavi ruke na volan, te da su ga izvukli napolje, jer nije mogao sam od straha kad je vidio cijev.

Tužiteljka je tražila da se Čanak osudi uslovno na osam mjeseci za nanete povrede Lešanoviću, a u slučaju Karišika odbijajuću presudu zbog zastarjelosti. Advokat Lešanovića i Karišika tražio je da se Čanak oglasi krivim. Izricanje presude zakazano je za ponedeljak.

Šegačio se sa sudijom
SUDIJA: KORISTITE LI DROGU? ČANAK: NE ZNAM ŠTA JE TO

Na pitanja sudije Čanak je odgovorio u svom poznatom maniru.

S kim živite?
– Sa svojom savješću.

Od čega živite i kolika vam je plata?
– Od plate poslanika u Narodnoj skupštini, a kolika mi je plata, ne znam.

Da li konzumirate alkohol?
– Socijalno. Alkohol ne konzumiram, ali popijem čašu vina u društvu.

Da li koristite drogu?
– Šta pod drogom podrazumjevate – ne znam šta su opojne droge. Jedino što ponekad koristim je kofein.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com