DOBITNIK LOTO SEDMICE IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Evo šta će uraditi sa skoro 2 MILIONA EURA - Volim Podgoricu

DOBITNIK LOTO SEDMICE IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Evo šta će uraditi sa skoro 2 MILIONA EURA

Od utorka uveče, kada je objevljeno da je dobitnik premije igre na sreću “Loto”, u 83. kolu, u vrijednosti 1.850.000 evra tiket uplatio u Paraćinu, ne prestaje potraga za srećnim dobitnikom u tom gradu i cijelom Pomoravlju, a sve liči na “jurenje Pokemona”. Novinari “Tanjuga” uspjeli su da dođu do čovjeka za kog košmije tvrde da je osvojio sedmicu, a na pitanje šta planira da uradi s novcem . dao je zaista dobar odgovor.
Sedmica, loto, tiket

Sedmica, loto, tiket, Foto: E. Čonkić

O sretnom dobitniku i ko bi to mogao biti priča se i nagađa na ulicama Paraćina, u kafanama, na radnim mjestima, u gradskom autobusu, u Poslovnici “Loto”, kod taksista…Priča se da je radnik PTT, pa da je izbjeglica samac, siromašna žena, proizvođač paprike, prodavac na benzinskoj pumpi…

Jedan Paraćinac rekao je Tanjugu da mu ovo sve liči na “jurenje Pokemona”. On tvrdi da “zna čovjeka”. “Nije iz Paraćina, već iz susjedne Opštine Ražanj, tačnije iz sela Vitoševac, koje je 25 kilometara od Paraćina, a 15 od centra Ražnja”, precizan je on, a na molbu da kaže kako se zove, odgovara da “to sada nije važno”.

Vitoševac je najveće selo u Opštini Ražanj, pod planinom Bukovik, a “sretni dobitnik”, kaže on, “hoće sa tim parama da podigne vinograd i izgradi vinariju”. Na broj telefona, koji je taj Parćinac dao novinaru Tanjuga, javio se čovjek koji nije ni potvrdio, ali ni demantovao da je dobitnik premije.

Da, podići ću vinograd, to mi je davna želja, ovdje sam se rodio, otišao pa se vratio, zato cu da izgradim manju vinariju. Planiram i manju farmu ovaca oko 30, sa nekoliko koza, savremeni pčelinjak“, pričao je “glas sa druge strane žice”.

Njegov odgovor možda na prvu loptu ne djeluje nešto posebno, ali dosta govori o čovjeku sa sela u Srbiji – on ŽELI da bude na selu, on ŽELI da živi od svog rada, on ŽELI da svojim rukama stvori sve. Čak i kad ode, on ŽELI da se vrati. Nije naš Paraćinac-milioner usamljen u tome. Mnogo ih je takvih. I kada dobiju bezmalo dva miliona evra, umjesto da sanjaju o elitnim putovanjima, bezobraznim vilama, privatnim avionima i druženju sa starletama – oni sanjaju o tome da srede svoju zemlju i žive od svog rada.

Selo

Ne bježe ljudi sa sela zato što ne žele ti da žive – već zati što tu života nema, Foto: E. Čonkić

Misteriozni milioner nastavlja svoju priču za Tanjug:

“Znate, zemljište gdje ću da podignem vinograd sada je zapušteno, godinama se ne obrađuje, zaraslo u korov, crni trn i divlju kupinu, ali je na veoma lijepom mjestu, kuda protiče potok”, nastavio je tajanstveni sagovornik.

Zemljište je nesređeno, ima i nekoliko drugih vlasnika, ali se nada da će uspjeti da ih nagovori da mu ga prodaju kako bi tako stvorio jednu parcelu od oko 20 hektara.

“Oni sada to zemljište ne obrađuju, prođu godine da ga i ne obiđu, ali kada se nađe neko da ga kupi, onda dižu cijenu do neba. Takvi su naši ljudi”, kaže on i dodaje da će kraj potoka da uživa i pije rujno vino.

“Sačuvaću ovaj broj telefona sa koga ste me zvali, pa ćemo se čuti”, rekao je on, ne želeći ni na treći put ponovljeno pitanje da odgovori da li je baš on dobitnik “Loto” premije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com