UBIO TAKSISTU I SVEŠTENIKA: Dvostrukom ubici oborena presuda

Apelacioni sud u Beogradu naložilo je ponovno suđenje Miroslavu Matiću (32) iz Donje Bukovice kod Ljubovije, ranije osuđenog za ubistvo taksiste Ćireta Treneskog (41) i sveštenika Miroslava Čvorovića (39). Dvostruko ubistvo izvršeno je 12. marta prošle godine u Glogonjskom ritu, kada je Matić, najpre, iz automatske puške pucao u taksistu Treneskog, a zatim i u Čvorovića, koji se slučajno zatekao na mjestu zločina.

Na suđenju je okrivljeni priznao zločin. Tvrdio je da sa taksistvom Treneskim nije bio u sukobu, da Čvorovića nikada ranije nije vidio, ali i da se nije sve desilo onako kako to tvrdi tužilaštvo.

Miroslav Matić

Foto: FacebookMiroslav Matić

Prema prvostepenoj presudi Višeg suda, Matić je Treneskog ubio iz koristoljublja. Ispalio je u njega pet hitaca posle rasprave u taksiju, zatim od njega uzeo novčanik i mobilni telefon. Matić je zatim ubio i Čvorovića, koji je slučajno naišao svojim “jugom”, pomislio da je taksista ostao u kvaru, pa izašao iz automobila da pomogne. Dobra namjera, međutim, koštala ga je života. U strahu da je vidio ubistvo taksiste, Matić je pucao i u njega, a zatim tijelo bacio u kanal.

Matić je posle zločina pobjegao, ali ga je dva dana kasnije, otac nagovorio da se preda policiji. Prvostepenom presudom, Matić je bio osuđen na 30 godina zatvora. Postupajući po žalbama tužilaštva, okrivljenog i njegovog oca, Apelacioni sud je doneo rešenje o usvajanju žalbe okrivljenog i njegovog oca, te ukinuo prvostepenu presudu. Novo suđenje naloženo je uz obrazloženje da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close