VJEROVALI ILI NE: Dječak (12) vjerio rođaku (11), a roditelji podržavaju njihov brak - Volim Podgoricu

VJEROVALI ILI NE: Dječak (12) vjerio rođaku (11), a roditelji podržavaju njihov brak

Dvanaestogodišnji dječak iz Egipta oženiće sopstvenu rođaku (11), a blagoslov su dobili i od oca mladoženje.

Dok je Naser Hasan ženio starijeg sina, odlučio je da duplira slavlje objavivši porodici i prijateljima i da se njegov mlađi sin vjerio.

Ništa ne bi bilo čudno da dečak Omar nema 12 godina, a devojčica Garam tek 11. Pritom su i rođaci.

Egipatski zakon zabranjuje stupanje u brak prije 18. godine, pa je ova odluka srećnog tate razbjesnila aktiviste u zemlji na sjeveru Afrike.

Šta više, Hasan je rekao egipatskim medijima da nema ničeg neprikladnog u vezi sa vjeridbom, dodajući da je u pitanju „samo vjeridba, ne i brak”.

Vjenčanje starijeg brata održano je stotinak kilometara severno od Kaira, a kada se saznalo za veridbu, gosti uopšte nisu burno reagovali.

Do problema je došlo kada je slika verenog para dospjela u lokalne novine, a Reda Eldanbuki iz Centra za pomoć i savjetovanje žena prijavio je cio incident.

– Vjenčanje će samo dovesti do ranog braka u kom će djevojčica biti lišena prava na obrazovanje, odrastanje i biće izolovana iz različitih socijalnih sfera – rekao je Eldanbuki.

Omarov otac je odbacio sve optužbe i dodao kako „ništa loše nije uradio”.

– Omar oduvijek voli Garam i često govori kako će je oženiti kada odrastu. Njih dvoje će se vjenčati kada postanu punoletni – rekao Naser Hasan.

(24sata)

1 komentar

  1. You actually make it seem really easy along with your presentation however I find this topic to be really one thing that I think I would never understand. It seems too complicated and very wide for me. I’m looking ahead for your subsequent publish, I’ll try to get the cling of it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com