EVO ZBOG ČEGA SU BILI ZAŠTIĆENI: Srpski kriminalci agenti CIA! - Volim Podgoricu

EVO ZBOG ČEGA SU BILI ZAŠTIĆENI: Srpski kriminalci agenti CIA!

Kako „Alo!” saznaje, američka CIA koristila je srpske kriminalce za špijunažu i štitila ih od istraga u Srbiji koje su protiv njih vođene. Upravo da bi ih zaštitila, ova moćna služba špijunirala je i srpsku policiju!

Prema saznanjima lista iz bezbjednosnih službi, CIA je u svoje redove angažovala najjače srpske kriminalce. Njih je koristila i po svijetu kao svoje agente, zbog čega im je bilo naročito važno da ih zaštite od istraga u Srbjii koje je vodio UKP.

– Kontakt kriminalaca koji su agenti CIA ostvaren je u junu 2014. godine, u vrijeme formiranja posebne radne grupe koja će biti zadužena za slučaj Darka Šarića. Tada su obavještajci CIA preko tog slučaja došli do povjerljivih informacija iz UKP-a, ali im taj pokušaj nije uspio sa SBPOK-om – kaže naš dobro obavješteni sagovornik.

Prema njegovim riječima, u vrijeme dok su Šarića jurili po svijetu, operativac CIA koji je ubačen u redove UKP-a baš preko kontakata sa srpskim podzemljem sjedio je u centrali Uprave kriminalističke policije.

– Osim podataka o kriminalnim grupama, špijunima i slično, agente strane službe posebno su zanimali srpski političari i njihove afere koje su se nalazile u fasciklama, a koje su bile skrivene u fiokama najznačajnijih ljudi u UKP-u – kaže sagovornik.

Zanimljivo je, ističe  izvor, da je tada ustanovljena i bliska veza poznatog crnogorskog kriminalca sa visokim političkim funkcionerom stranke na vlasti koji je dugogodišnji saradnik američkih obaveštajaca.

Prema njegovim riječima, posle izbijanja špijunskog rata i otkrivanja dvostrukog agenta iz UKP-a Veljka Popare, koji je navodno odavao službene tajne CIA, srpske službe češljaju i ostale osumnjičene za saradnju sa drugim obavještajnim agencijama, kako američkim, tako i ruskim. Posebna pažnja biće usmjerena, kako nam kaže, na nekadašnje šefove i visoke funkcionere iz UKP-a.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić bio je prvi državni funkcioner koji je potvrdio da je jedan „visoki funkcioner UKP-a” dostavljao informacije američkoj obaveštajnoj službi.

– Upravo se vodi postupak, što znači da imamo svu istinu, pitanje je samo da li će tužilac da proceni da je predmet pritvorski ili ne. Ali ne mislim da je pritvor važan, već okončanje postupka – rekao je Vučić i dodao da će Srbija procesuirati sve one koji daju operativne obrade kriminalističke policije službenicima stranih ambasada.

Počeli kao doušnici

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za „Alo!” da sve strane službe vrbuju kriminalce za svoje agente. „To je potpuno normalno, neće valjda za špijune da angažuju akademike, već ljude koji nemaju moralnih kočnica i koji se lako prodaju za novac”, kaže on i objašnjava da stranci kada „kupe” srpskog kriminalca, oni ga tjeraju da bude doušnik policije i onda da za njih saznaje najpovjerljivije podatke. „Često se dešava da kriminalci sami tako postanu srpski agenti i onda prodaju informacije kao na berzi, po principu ko da više”, kaže Nikolić.

(Alo)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com