IMA 117 GODINA I UŽIVA U ŽIVOTU: Najstarija žena na svijetu otkrila tajnu svoje dugovječnosti! - Volim Podgoricu

IMA 117 GODINA I UŽIVA U ŽIVOTU: Najstarija žena na svijetu otkrila tajnu svoje dugovječnosti!

Ema Morano će 27. novembra napuniti 117 godina. Kaže da svoj rođendan neće proslavljati i otkriva koja je tajna dugog života.
Ema Morano, koje će 27. novembra da napuni 117 godina, jede dva jaja dnevno i tako već 90 godina.Rođena je 1899. godine u Verbaniji u Italiji i počela je da jede jaja redovno kada je imala 20 godina, nakon što joj je ljekar dijagnostifikovao anemiju. On joj je rekao da konzumira dva nekuvana i jedno kuvano jaje dnevno, svakoga dana.

“Jedem dva jaja dnevno i to je sve. I kolačiće. Ali ne jedem mnogo, jer nemam zube”, rekla je.

Njen doktor Karlo Bava potvrdio je da se njegova pacijentkinja nije pridržavala konvencionalnih nutricionističkih savjeta.

Foto ProfimediaFoto Profimedia

“Ema nikada nije jela mnogo povrća i voća. Kada sam je upoznao jela je tri jaja dnevno, dva nekuvana ujutru i omlet u podne, a piletinu uveče”, rekao je.

Ovih dana Ema ne jede mnogo i nije napuštala stan već 20 godina. Ona je nadživjela cijelu svoju porodicu i prijatelje i ne želi da proslavlja rođendane.

“Ljudi dolaze, iz Amerike, Švajcarske, Austrije… Dolaze sa svih strana kako bi me vidjeli”, priča Moranova.

 


(News.com.au)

1 komentar

  1. The next time Someone said a weblog, I hope that it doesnt disappoint me just as much as this. Come on, man, I know it was my choice to read, but When i thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is really a handful of whining about something you could fix in the event you werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com