CRNA GORA U HOLIVUDU: Danilo Marunović i Dimitrije Popović ODUŠEVILI Amerikance! - Volim Podgoricu

CRNA GORA U HOLIVUDU: Danilo Marunović i Dimitrije Popović ODUŠEVILI Amerikance!

Svjetska premijera crnogorskog filma “Preludijum za snajper”, reditelja Danila Marunovica, održana je sinoć u Holivudu, u zvaničnoj selekciji jednog od nastarijih filmskih festivala u Americi ARPA International Film Festival.

Publika je u prepunoj Spielberg dvorani u kultnom Egipatskom teatru, dugim aplauzom reagovala na priču o evropskom slikaru crnogorskog porijekla Dimitriju Popovicu, koja se bavi fenomenima tragičnosti konzumerističkog društva. Nakon filma posjetioci su dugo razgovarali sa rediteljem dok je razgovor moderiralia legendarna holivudska nezavisna rediteljka Penelope Buitenhuis.

“Ovaj film komentariše upravo ono što su stereotipne, društvene, moralne i estetske konvencije holivudskog društva i fenomenologije, zato mi je bilo zanimljivo iz kog ugla oni percipiraju nas film. Dugo su postavljali pitanja, a kroz njih sam zaključio da su otkrili jedan sasvim nov ugao doživljaja filma, otkrivajući sasvim nove nivoe na kom komunicira sa njima. Bio sam na neki nacin zatečen”, kazao je Marunović.

marunovic-danilo

On je začuđen kako je je holivudska filmska javnost uopšte izkazala interesovanje za film ovakvog žanrovskog i filmskog izraza.

“Ova publika je sasvim drugačija od one na koju sam navikao. Čudno je da je holivudska filmska javnost uopšte izkazala interesovanje za film ovakvog žanrovskog i filmskog izraza, a kamoli oduševljenje. Možda je jednostavno žedna nečeg drugačijeg”, naglasio je reditelj .

Nakon projekcije filma, crvenim tepihom, kao i završnom festivalskom ceremonijom, prošle su brojne poznate ličnosti medju kojima je i Serdj Tankian, frontmen kultnog benda System of a down, umjetnik i političar, kao i brojni drugi glumci, reditelji, producenti i ostali filmski radnici iz svijeta Holivuda.

(rtcg.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com