MANDIĆ: “Đukanović potvrdio da je Katnić član kriminalne organizacije” - Volim Podgoricu

MANDIĆ: “Đukanović potvrdio da je Katnić član kriminalne organizacije”

Milo Đukanović je sinoćnim nastupom potvrdio ranije stavove DF-a o glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću kao članu kriminalne organizacije na čijem se čelu nalazi trijumvirat Đukanović, Subotić i Dahlan, saopštio je danas finkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je sinoć da Rusija treba da se izjasni o umiješnosti ruskih nacionalista u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori i optužio je čelnike DF da stoje iza pokušaja njegovog ubistva.

“Đukanović se uzalud trudio da sakrije činjenicu da su “opasni teroristi” organizovani, praćeni i uhapšeni u akciji koju je osmislila mala grupa njegovih najbližih saradnika. Družinu različitog stručnog profila i poželjnog srpskog i ruskog nacionalnog sastava organizovao je onaj isti Đukanovićev član kriminalne bande koji je njihova imena i maršrutu kretanja dojavio specijalnom tužiocu upozoravajući ga da ranije dogovorena akcija počinje. Zato je sada glavni organizator tzv. državnog udara iz Srbije ključni cinkaroš opasne “terorističke grupe” izvjesni Sinđa, osoba na kojoj počiva čitava konstrukcija tužilaštva i ovog montiranog političkog slučaja koji je direktno uticao na tok izbora 16. oktobra”, istakao je Mandić.

On je dodao da koliko je bila ozbiljno tretirana akcija “prevrata” najviše govori činjenica da o njoj nisu bili obaviješteni ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović, ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB).

“Svi učesnici ovog monstruoznog plana kojim je trebalo obezbijediti još jedan krug vlasti Đukanoviću, očigledno su unaprijed upoznati sa ulogama i zaduženjima koja su dobili.Glavni specijalni tužilac je takođe dio ukupnog plana jer je on bio najvažnija karika uskog kruga organizatora direktnog prenosa sprečavanja isceniranog državnog udara kojim se na dan izbora nanijela nenadoknadiva šteta opoziciji. Sinoćna zaklinjanja u vlastitu nevinost u odnosu na organizaciju državnog udara i prebacivanje odgovornosti na DF, proziran je i lako dokučiv naum prevejanog političkog prevaranta koji vlastito nedjelo pokušava da podmetne drugima. U agoniji gubitnika i sramotnom ponašanju ide čak do razrade scenarija po kome bi lica koja smo mi navodno angažovali izvršila ubistva 30-ak naših pristalica, dakle naših članova porodica, najboljih prijatelja i drugova na čijoj bi krvi potom nasilno preuzeli zgradu Skupštine. Ali ne završava scenario, i ne kaže šta bi mi tamo, u toj staroj i trošnoj zgradi radili. Ne kaže ni ko bi priznao takvu vlast, i zašto bi mi rizikovali živote najbližih za nešto za šta i najgluplji političar zna da je nemoguća misija. Pa ni u najzaostalijim državama Afrike se ne bi mogao realizovati tako primitivan scenario, a ne u jednoj evropskoj zemlji”, kazao je Mandić.

Funkcioner DF ističe da ne može da dokuči koja bi to ciljna grupa, sa tako niskim koeficijentom inteligencije, mogla da prihvati ovu priču za realnu.

“Tu sramotu o prolivanju krvi najrođenijih i najbližih nam pripisuje osoba na čijoj je savjesti krv 200 rezervista JNA koji su realizovali politički projekat o razgraničenju sa Hrvatskom i “ispravljanju grešaka priučenih komunističkih kartografa” kako je nekada nazivao svoje prethodnike u partiji. Na njegovim rukama je i krv poginulih poslovnih partnera, bliskih saradnika u švercerskim poslovima i postradalih kritičara njegove vlasti. Čovjek s takvom reputacijom pokušao je čak i da nam pošalje otvorenu mafijašku prijetnju. Formulacijom da on nema dileme da smo mi planirali da ga ubijemo i da ćemo s tom činjenicom morati da živimo i mi i on, naivno, vjeruje da će nas zaplašiti, a istovremeno predstavnicima manjinskih naroda šalje jasno upozorenje da je za njih jedini put skut Duška Markovića. Upozoravam ga da prestane da širi jeftine laži na naš račun, a što se tiče prijetnji, stojimo mu na biljezi i sigurno mu se nećemo pomjeriti ni milimetra”, kazao je Mandić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com