TUGA U BIJELOJ KUĆI: Tokom govora Obame, saradnici jecali - Volim Podgoricu

TUGA U BIJELOJ KUĆI: Tokom govora Obame, saradnici jecali

Saradnici odlazećeg američkog predsjednika Baraka Obame jecali su juče dok je on u ružičnjaku pored Ovalne sobe govorio o prenosu vlasti na administraciju Donalda Trampa i njegovim željama da taj proces ide “glatko”.

“Nije tajna da između novoizabranog predsjednika i mene postoje neke veoma značajne razlike. Mi svi sada navijamo za njegov uspjeh u ujedinjavanju i vođenju zemlje”, rekao je Obama dok je pored njega stajao američki potpredsjednik Džo Bajden.

Obama je ranije obećao da će raditi na tome da tranzicija vlasti ide “glatko”, iako je, primijetio je, preuzima čovjek koji je “čitavu proteklu godinu proveo pokušavajući da ga ocrni”.

Obama će danas ugostiti Trampa u Ovalnoj sobi Bijele kuće, čime će simbolično započeti tranzicija vlasti s Obamine na buduću Trampovu administraciju.

AP navodi da Obama pruža “maslinovu grančicu”, simbol pomirenja, Trampu koji ga je tokom kampanje napadao kao nesposobnog za rukovođenje američkim vojnim snagama i osporavao legitimnost Obaminog predsjednikovanja.

Danas će se privatno u Bijeloj kući sastati i dosadašnja prva dama SAD Mišel Obama i Trampova supruga Melanija. AP podsjeća da je inauguracija Trampa za 45. predsjednika SAD planirana za 20. januar.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com