BANKA HRANE: Pomozimo porodici Konatar! - Volim Podgoricu

BANKA HRANE: Pomozimo porodici Konatar!

NVO Banka hrane apelovala je na građane da pomognu porodici Konatar koja živi u podstanarskom stanu na Koniku.

Kako navode, život porodice Konatar je pun neizvjesnosti, lomova i briga.

“Ova porodica živi u podstanarskom stanu na Koniku. Majka Nataša i njen muž su na birou rada više godina. Bili su u radnom odnosu dok im firme nijesu otišle u stečaj. Nemaju dovoljno godina radnog staža za penziju. U godinama su kada se posao teško nalazi. Jedna kćerka, 22. godišnja Anđela je zbog zdravstvenih problema smještena u Komanskom mostu. Gledaju se sa njom vikendom. Mlađa kćerka, 16. godišnja Milena je učenica Hemijske škole u Podgorici. Prošlu školsku godinu je propustila zbog nemaštine”, piše u saopštenju.

Navode da joj se roditelji nijesu mogli snaći da obezbijede minimun sredstava kako bi ona nastavila školu.

“Ove godine Milena je bila uporna da pohađa nastavu. Spremna je bila da ide u školu bez adekvatne garderobe, obuće, bez knjiga i pribora za školu. Želja za obrazovanjem je bila jača. Milena ide više kilometara pješice u školu. Dvadeset tri eura za mjesečnu kartu za autobus je preveliki izdatak za porodicu Konatar. O užini se i ne razmišlja: kada ima nešto u kući ponese, kada nema ne postavlja pitanje”, dodaju u saopštenju.

Ističu da je osoblje škole pomoglo da Milena nabavi kopije knjiga i nešto pribora.

“Uskoro, 18. novembra Milena će napuniti 17. godina.Ova skromna djevojka je navikla da nema poklona ni slavlja za njen rođendan pa ni ove godine ne očekuje ništa od toga. Mi bi jako željeli da je obradujemo na bilo koji način povodom njenog divnog dana”, tužni su Nebojša i Nataša zbog situacije u kojoj su se našli.

Otac radi kada god mu se ukaže prilka za dnevnicu.

“Na žalost dešava se da danima nema nikakvog posla, ali i da ne naplati svoj rad. Ima ljudi koji koriste tuđu muku i ne daju zarađeni novac”, objašnjava Nebojša.

Majka od prije 20 dana pere suđe u jednom restoranu.

“Moli se da taj posao potraje i da nakon probnog rada ostane na poslu kako bi imali barem jedno redovno primanje u kući. Porodica Konatar je ranije dobijala socijalnu pomoć. Međutim već godinu dana je ta pomoć stopirana. Nagomilali su se neplaćene kirije i računi. Majka Nataša veš pere ručno nema mašinu za veš”, piše u saopštenju.

Centar za socijalni rad traži Konatarima ličnu kartu – matični broj Nebojšinog oca radi evidencije.

“Nebojša nema kontakt sa ocem od svoje treće godine. Znaju samo da živi u Njemačkoj i ništa više. Ne mogu ništa učinjeti da nabave tražene podatke”, dodaju u saopštenju.

Ističu da je jedina redovna pomoć koju imaju tokom najteže godine dana u svom životu od Narodne kuhinje.

“Ručak koji dobijaju ih je spasio od sigurne gladi”, ističu u glas.

Navode da je Banka hrane Crne Gore obradovala porodicu Konatar sa paketom namirnica i sredstava za higijenu.

“Drva za ogrijev skupljaju u borovoj šumi – ona su im prijeko potrebna”, piše u saopštenju.

Iz Banke hrane apeluju da svi koji mogu pomoći novčano da porodica Konatar barem malo bolje živi mogu uplatiti novac kod SGB na ime Nataša Konatar na broj računa 55001170120100073639.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com