OVAKO DANAS IZGLEDA SUPRUGA LEGENDARNOG ŽIVKA NIKOLIĆA: Sin krenuo u monahe, Živko iščilio, Vesna se skroz povukla - Volim Podgoricu

OVAKO DANAS IZGLEDA SUPRUGA LEGENDARNOG ŽIVKA NIKOLIĆA: Sin krenuo u monahe, Živko iščilio, Vesna se skroz povukla

Vesna Pećanac kao Jeka je svakako bila jedan od najupečatljivijih likova u seriji “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”. Poznata je po ulogama u filmovima svog supruga Živka Nikolića “Ljepota poroka” i “Čudo neviđeno”.

Vesna je toliko voljela scenu da nikada nije željela da ode u penziju. Kada je za kratko vrijeme izgubila muža i oba roditelja, nije mogla da gleda kako se ljudi smiju.

– U vrijeme bombardovanja Živko je iščileo. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi vidjela. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život – ispričala je prije pet godina za “Novosti”.

vesna-pecanac
VESNA PEĆANAC DANAS • RAS / RAS SRBIJA

3 komentara

  1. Deca su uglavnom onakva kako ih vaspitamo. Ocigledno njihovo umetnicko stvaralastvo je sinove gurnulo u ekstremno ponasanje – od jedne nasilne osobe do jednog isposnika. Ocigledno su deca bila zanemarena u njihovoj trci za slavom, a ako su gledali film ” Lepota poroka” nije cudo ako su postali poremeceni.

  2. I don’t think I’ve read a post like this before. It’s well-thought out, which means that I learned something new today. I’m going to check out some of your other posts to see if they each have the same high-quality applied to them!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com