STVARAN OGLAS DJEVOJKE SA SELA Traži muža, ali neće “DEČKIĆA KOJI BRIJE NOGE I PRSA”

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se oglas koji je izazvao brojne oprečne komentare. Djevojka na jednoj od grupa gdje se, uglavnom prodaje ili mijenja poljoprivredna mehanizacija, traži muža koji bi radio na farmi, ali ima nekoliko uslova! Ne želi “dečkića koji brije noge, međunožje i prsa” jer ona, kako kaže, ne želi da radi za njegovu kozmetiku i preparate!

Dok jedni podržvaju oglas i prijavljuju se, drugi komentarišu kako ova djevojka traži “magarca a ne muža” i nekoga ko bi radio da bi ona mogla da se provodi!

Evo šta je napisala djevojka:

TRAŽIM MUŠKARCA ZA UDAJU!

Obećavam da ću mu biti dobra ženica, i da ću mu kuvati svaki dan i pospremati, samo stoka i ostale životinje moraju biti nahranjene.

Ostala sam rano sama na ovoj farmi moji su umrli prošle godine, odlučila sam se na ovaj potez jer retko izlazim jer nemam stvarno vremena jedva čekam da padne mrak i da odem leći.

Image result for drvoseča

Tražim muškarca ili dečka koji bi me oženio, i radio sa mnom na mojoj farmi, obećavam da ću mu pružiti i više nego što može zamisliti biti ću mu prava kuvarica i domaćica.

Njegovo je da se brine o 150 grla stoke, 13 krava, 8 koza, 66 ovaca + 34 janjadi, 46 pilića, 19 telića, 8 krmača+28 malih praščića,11 bikova, 4 pasa i 12 mačaka.

Image result for posao na selu

To mora hraniti tri do četiri puta dnevno, ne sme im manjkati niti hrane niti vode. Redovno moraju jesti jer od toga ćemo i mi živeti. Nakon toga ima drugog posla na farmi, od kidanja štala, pa do košnje sena, pravljenje bala, treba orati, tanjirati, saditi i tako dalje kao i na svakom imanju.

Mora u šumu u nabavku drva, da ih sruši, po cepa i doveze kući ajde ja ću mu pomoći složiti biti ću toliko dobra.
Prednost imaju oni koji znaju voziti traktor i baratati sa poljoprivrednim mašinama, i molim samo da mi se ne javljaju oni dečkići koji briju noge, međunožje i prsa, koriste pudere i te gluposti, samo takve ne želim.

Image result for devojka na selu

Ja ne bih radila samo za njegovu kozmetiku i preparate, bankrot bi bio odmah. Tražim striktno seljačkog muškarca dlakavog i punijeg samo neka ne bude vegetarijanac jer nemam nameru jesti samo travu i soju. Pa ako ima koji zainteresovan neka mi se javi.

oglas

dijaspora.news

loading...
Tagovi

Slične Objave

3 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close