Ovaj Podgoričanin je za “BJJ Budućnost” na jednom takmičenju OSVOJIO 3 MEDALJE - Volim Podgoricu

Ovaj Podgoričanin je za “BJJ Budućnost” na jednom takmičenju OSVOJIO 3 MEDALJE

Na otvorenom takmičenju Crne Gore u Brazilskoj Džiu Džici (BJJ) održanom u subotu dana 19.11.2016. godine pod nazivom „Brazilski Džiu Džicu Montenegro Open 2016“ (Brazilian Jiu Jitsu Montenegrio Open 2016), na kom su učešće uzeli brojni takmičari iz 18 timova iz Crne Gore i regiona: Makedonije, Srbije, BiH, Hrvatske, pa čak i iz Ukrajine, crnogorski takmičar Šćepan Drinčić, nosilac braon pojasa, ostvario je fenomenalan uspjeh.

On je nastupao za klub Brazilske Džiu Džice „BJJ Budućnost“ iz Podgorice.

Naime, Šćepan je ostvario stopostotan učinak, osvojivši tri zlatne medalje u tri različite kategorije, i to: zlatnu medalju u kategoriji do 82.3 kg Gi (BJJ sa kimonom), zlatnu medalju u kategoriji do 79.5kg No Gi (BJJ bez kimonoa), kao i zlatnu medalju u apsolutnoj kategoriji (sve kilaže) ujedno i najzahtjevnijoj od sve tri.

U apsolutnoj kategoriji, ostvario je dvije pobjede i time zaslužio zlatnu medalju, pobijedivši u prvoj borbi protivnika na poene, dok je u finalnoj borbi, takođe na poene, savladao domaćeg takmičara Mata Leao tima iz Podgorice (koji je ujedno bio i organizator takmičenja).

Time je osigurao svoju poziciju na prvom mjestu. Ovo je izuzetan uspjeh, kako za Šćepana i njegovu sportsku karijeru, tako i za crnogorski sport i razvoj Brazilske Džiu Džice u Crnoj Gori.

Kao i svaki put do sada, Šćepan je imao neizostavnu podršku svojih sestre i brata, prema kojima ima veliku zahvalnost. Pored pomenutog, Šćepan Drinčić je ranije tokom 2016. godine osvojio još i: srebrnu medalju na Serbian Open International Championship-u i dvije bronzane medalje na Beograd Open 2016 takmičenju čime je samo dokazao svoje istrajnost, upornost i požrtvovanost perspektivnog sportiste.

Naravno, do kraja godine ima još dovoljno da možemo da se nadamo da uspjesima još ne dolazi kraj, jer će se Šćepan u decembru ove godine boriti na MMA (Mixed Martial Arts) turniru, gdje će vjerujemo ostvariti još jedan u nizu uspjeha koji ga prate, i time zaključiti jednu izuzetno uspješnu godinu. Šćepane Srećno!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com