PODGORICA: Zorica Kovačević na čelu Kliničkog centra - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zorica Kovačević na čelu Kliničkog centra

Bivša ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević preuzeće mjesto direktora najveće zdravstvene ustanove u zemlji, saznaju Dnevne novine.

Kovačević će u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) zamijeniti Ranka Lazovića koji je početkom mjeseca podnio ostavku na mjesto direktora.

Zorica Kovačević je diplomirana pravnica. Od 2003. do 2005. godine obavljala je funkciju pomoćnika ministra zdravlja, dok je od 2005. do 2012. godine bila na čelu danilovgradskog Doma zdravlja “Dimitrije Dika Marenić”.

Tu zdravstvenu ustanovu Kovačević je za sedam godina koliko je bila na njenom čelu dovela u red. Zahvaljujući njoj, Dom zdravlja u Danilovgradu, prema ocjeni i pacijenata i političkih neistomišljenika, bio je najorganizovanija i najažurnija ustanova primarne zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.

Kovačević je, prema saznanjima DN, upravo iz tog razloga dovedena i u Klinički centar. Naime, najveća zdravstvena ustanova u zemlji se u posljednje vrijeme suočava sa velikim problemima, među kojima je i odlazak ogromnog broja stručnjaka.

Očekivanja svih su da će Kovačević uraditi ono što nijesu uspjeli njeni prethodnici Lazović i Milan Mijović, te da će u potpunosti urediti Klinički centar Crne Gore i vratiti povjerenje građana u najveću zdravstvenu ustanovu u Crnoj Gori.

2 komentara

  1. BRAVOOOOOO ,SUPER ŽENA…JOŠ SAMO DA POSTAVITE I DR.BRANKA ČAMPARA ZA NAČELNIKA HIRURGUJE ZORICE…PREDOBAR,DOKTOR,ČOVJEK ,MA SVE NAJ NAJJJJJJ ZA VAS DVOJE.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com