PODGORICA: Sjećate li se “Crvene stijene” iz Tološa, bili su PRVACI JUGOSLAVIJE (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sjećate li se “Crvene stijene” iz Tološa, bili su PRVACI JUGOSLAVIJE (FOTO)

Dominirali su crnogorskim terenima, gazili rivale, a onda otišli u Novi Sad i ispisali istoriju – kadeti Crvene stijene 1998. godine osvojili su titulu prvaka Jugoslavije u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Izabranici profesora Nika Raičkovića (generacija rođena 1981. godine i mlađi) u “sprskoj Atini” su odigrali tri meča (sa pobjednicima svih regija), upisali dvije pobjede i remi, što je bilo dovoljno da prestižni pehar stigne u Tološe.

Na slici su šampioni:

crvena-stijena

GORNJI RED: Niko Raičković (trener), Slobo Radulović, Milan Radulović, Mirko Šćepanović, Ivan Vuković, Saša Raičković, Bojan Ćupić, Mladen Miranović (pomoćni trener). 

DONI RED: Srđan Radonjić, Miloslav Mešter, Bojan Kovač, Željko Pavićević, Borko Đuković. 

Tološani su na otvaranju turnira šokirali prvog favorita, domaću Vojvodinu – 4:3 je bilo, a u strijelce su se upisali dva puta super talentovani Miloslav Mešter, Srđan Radonjić i Borko Đuković. U drugom kolu Priština je bila lak zalogaj – opet su isti strijelci bili raspoloženi, s tom razlikom što je ovog puta Radonjić postigao dva gola, da bi u posljednjem meču protiv Radničkog iz Niša u remiju 2:2 Radonjić i Raičković zatresli mrežu čuvenog Reala sa Nišave.

Od čuvene generacije kadeta Stijene golgeter Srđan Radonjić je napravio sjajnu karijeru (Budućnost, Sutjeska, Mornar, Partizan, Odenze, Mogren, Altah, Luč-Energija, Start, Viborg, Grbalj, Kazma), Milan Radulović je osvajao titule kao stub odbrane Zete, Mogrena, Budućnosti, bio kratko u Poljskoj), Borko Đuković je dugo vremena bio oslonac Koma i Grblja, Mešter je sa 17 godina potpisao ugovor sa ekipom Budućnosti, bio poslije toga u Apatinu, ali se karijera koja je obećavala brzo ugasila.

Interesantno da su na klupi ovog sjajnog tima kao najtalentovaniji izdanci klase ‘83 bili Đorđije Ćetković (kasnije majstor Budućnosti, Čukaričkog, Železnika, Voždovca, bundesligaša Hanze, Osnabrika, izraelskog Bnei Sahina, Đera, Zete, Sutjeske, albanskog Kastriotija, tajlandskog Burirama) i defanzivac Vlado Jeknić (Sutjeska, Burghauzen, Vehen, Diošđer, Kina).

(Dnevne)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com