Knežević: Vučić nam je obećao da će Srbija ostati vojno neutralna - Volim Podgoricu

Knežević: Vučić nam je obećao da će Srbija ostati vojno neutralna

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je u izjavi za Pobjedu da mu je srpski premijer Aleksandar Vučić tokom otvorenog razgovora obećao da će Srbija ostati vojno neutralna država.

“U potpuno otvorenom razgovoru sa premijerom Vučićem od njega sam tražio jasan i nedvosmislen odgovor da li je Srbija odustala od koncepta vojne neutralnosti. Dobio sam odgovor da će Srbija i dalje ostati vojno neutralna država, što meni kao predsjedniku partije koja se zalaže za vojnu neutralnost omogućava da još snažnije i argumentovanije promovišem koncept vojne neutralnosti četiri države na Balkanu (B 4 Crna Gora, Srbija, BiH, Makedonija) u kojem bi Srbija trebala da bude nosilac te ideje, a Crna Gora moderator. Vjerujem da ćemo u narednom periodu imati mogućnost valorizovanja ove ideje za koju smatram da je superiornija od bilo kakvog oblika i formata vojnog svrstavanja”, kazao je Knežević za Pobjedu.

Knežević je dodao da je sastanak sa premijerom Vučićem “bio prilika da ga upoznamo sa izuzetno teškim položajem političkih i kulturnih predstavnika srpskog naroda kao konstitutivnog naroda u Crnoj Gori, posebno apostrofirajući medijsku satanizaciju i harangu jednog broja srpskih medija koji su se otvoreno stavili u medijske egzekutore Đukanovićevih želja i konstrukcija u vezi sa tzv. državnim udarom“.

“Na čijem ćemo potpunom rasvjetljavanju insistirati na svim relevantnim međunarodnim adresama”, rekao je on.

Lider DNP-a je dodao da sa Vučićem nijesu razgovarali o vaninstitucionalnom djelovanju.

“O daljim potezima DF-a vaninstitucionalog djelovanj a nijesmo razgovarali, niti smo smatrali da to treba dabude predmet našeg razgovora, ali smo se načelno usaglasili o održavanju velikog skupa političkih predstavnika srpskog naroda u regionu početkom sljedeće godine”, kazao je Knežević.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com