GO Demokrata: Jednoglasna odluka o opozicionoj postizbornoj koaliciji u Kotoru i Budvi - Volim Podgoricu

GO Demokrata: Jednoglasna odluka o opozicionoj postizbornoj koaliciji u Kotoru i Budvi

Glavni odbor Demokratske Crne Gore održao je sjednicu na kojoj je donijeta odluka o stupanju u postizborne koalicije sa opozicionim političkim subjektima radi konstituisanja, organizacije i vršenja vlasti u opštinama Budva i Kotor, saopšteno je iz ove partije.

“Demokratska Crna Gora održala je u Podgorici 10. sjednicu Glavnog odbora, na kojoj je donijeto niz značajnih odluka za rad, djelovanje i funkcionisanje Demokrata. Glavni odbor je donio Odluku o stupanju u postizborne koalicije sa opozicionim političkim subjektima radi konstituisanja, organizacije i vršenja vlasti u opštinama Budva i Kotor. Ove jednoglasne odluke pokazuju koliko su Demokrate iskrene u svom opozicionom stavu i jedinstvu i želji da se smijeni vlast DPS-a. U tom smislu, Glavni odbor ovlastio je predsjednike opštinskih odbora Demokrata Budva i Kotor da potpišu koalicione sporazume kada pregovarački timovi usaglase bitne elemente tih sporazuma”, navodi se u saopštenju.

Iz ove partije je saopšteno da Glavni odbor smatra da su Demokrate na parlamentarnim i lokalnim izborima 16. oktobra u antidemokratskim uslovima ostvarile odličan izborni rezultat, posebno imajući u vidu da su već na prvim izborima uspjeli da ponesu oreol druge po snazi političke partije u Crnoj Gori, a vodeće demokratske snage u opštinama Budva i Kotor, gdje su opozicione strukture ostvarile većinu glasova i odborničkih mandata u lokalnim parlamentima.

“Članovi Glavnog odbora su jedinstveni u ocjeni da su prethodni izbori održani su u atmosferi antidemokratije, straha i širenja panike na izborni dan, kao i da su ih obilježile brojne zloupotrebe u predizbornom i izbornom procesu, tako da 180 000 glasova koje su ostvarile opozicione partije, što je ubjedljivo najveći broj glasova opozicije u novijoj istoriji, predstavlja potvrdu da je Demokratska partija socijalista izgubila svaki legitimitet za vršenje vlasti”, saopšteno je iz ove partije.

Demokrate su kazale i da je zaključeno da bojkot rada Parlamenta od strane svih opozicionih poslanika daje vidljive rezultate i predstavlja adekvatnu i opravdanu mjeru odgovora opozicije, imajući u vidu antidemokratski karakter vlasti u Crnoj Gori, zemlji kandidatu za članstvo u EU, ali i zemlji u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima.

“Glavni odbor podržava sačinjavanje Platforme od strane opozicionih političkih subjekata, koja će se temeljiti na ključnom preduslovu da nema prekida bojkota rada u Parlamentu bez određivanja datuma ponavljanja parlamentarnih izbora, uz navedeni zahtjev za političko, institucionalno i pravno razrješenje slučaja “državni udar”. Tek nakon ispunjenja tih preduslova, stvorile bi se pretpostavke za institucionalnu borbu za izborne uslove. Glavni odbor smatra da bi odnos prema DPS-u, u procesu izlaska iz političke i institucionalne krize, trebalo urediti po sistemu “uzmi ili ostavi”, imajući u vidu brojne izigrane dogovore sa pojedinim opozicionim političkim subjektima, u prethodnom periodu”, zaključeno je u saopštenju Demokrata.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com